KOMMENTARER

Oppgjøret etter Trond Giske:

Sårstell i Arbeiderpartiet

Med Giskes avgang er det stukket hull på byllen. Nå skal verket ut og sårene stelles.

RYDDEJOBB: Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre under pressekonferanse etter Ap’s sentralstyremøte i dag. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
RYDDEJOBB: Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre under pressekonferanse etter Ap’s sentralstyremøte i dag. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Konflikten i Arbeiderpartiet rundt varslene mot Trond Giske har vist fram partiets potensial for maktkamp. Det er nesten så man blir nostalgisk, noen ting er som det alltid har vært. Det er fortsatt liv i Ap-leiren.

Nå som den trolig har nådd sitt topp-punkt, kan vi sortere litt og peke ut tre vanskelige saker som alle sammen har vært framme i mediene. Og som må ryddes av veien den nærmeste tida.

Hans Kristian Amundsen: Sekretartiatslederen for Arbeiderpartiet på Stortinget har havnet i en underlig posisjon, som både skurk og helt. Etter valget i høst var han blitt en omdiskutert sjef for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og pekt ut som en av de som måtte bære hovedansvaret for det elendige valgresultatet.

Men i forbindelse med varslene mot Trond Giske har han fått skryt for å ha tatt varslerne på alvor. Han er blitt omtalt som en av få i ledersjiktet i partiet de kunne stole på. Samtidig beskyldes han for å ha lekket varsler til pressen, og ble møtt med åpen motstand under det ekstraordinære sentralstyremøtet lørdag. Skurk og helt, udugelig og uangripelig. Å utmanøvrere ham er blitt vanskelig fordi det vil tolkes som hevn fra Giske-leiren. Samtidig er Halvard Ingebrigtsen, Giskes høyre hånd, nestleder i sekretariatet. Det vil ikke overraske om denne løsningen frister nok til at Amundsen på et tidspunkt blir skjøvet til side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer