Sårt, men surt

How To Dress Well har svak stemme og gode låter.

Foto: Playground Music
Foto: Playground Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Hipster-R&B, PBR&B og alternativ R&B - kjært barn har som kjent mange navn, men hovedfaktoren som samler de senere årenes nye og eksperimentelle R&B, er at den først og fremst frir til lyttere som synes tradisjonell R&B blir litt for...vel, «urbant».

En av artistene som kanskje best eksemplifiserer trenden er amerikanske Tom «How To Dress Well» Krell, som med sin blanding av drømmende lo-fi og sårbar vokal har blitt en gavepakke for trendstyrende musikkmedier som Pitchfork og Stereogum.

«What Is This Heart?»

How To Dress Well

Plateselskap: (Domino Recording)

Se alle anmeldelser

Men der den kritikerroste 2010-debuten «Love Remains» og oppfølgeren «Total Loss» gjemte bort Krells mildt sagt svake stemme i en pretensiøs grøt av klang og andre effekter, er det nye og langt mer crossoverklare tredjealbumet «What Is This Heart?» like ærlig i uttrykket som artistens tekster - noe som blottlegger de vokale og melodiøse manglene på en relativt nådeløs måte.

Og for en R&B-purist som undertegnede blir dette vanskelig å se forbi i lengden.

Sårt, men surt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer