Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sart og særegent

KONSERT: VOSS (Dagbladet): Å høre Christian Wallumrød Ensemble live, medfører en øyeblikkelig følelse av å bli løftet inn i et unikt musikalsk univers der impulser fra folkelige middelalderballader, religiøse ritualer, minimalistisk europeisk samtidsmusikk og melodiøs jazz smelter sammen i et – forunderlig nok – kontemporært kammeruttrykk. I går presenterte ensemblet mye av musikken fra det strålende fjorårsalbumet «The Zoo Is Far» i Osa-salen på Ole Bull Akademiet på Voss, og nok en gang ble opplevelsen ekstraordinær.

Med Giovanna Pessi på barokkharpe, Gjermund Larsen på fiolin, hardingfele og bratsj, Tanja Orning på cello, Arve Henriksen på trompet og Per Oddvar Johansen på trommer og perkusjon, har Wallumrød (piano, harmonium) et uvanlig instrumentarium til rådighet. Han utnytter det til å ikle komposisjonene sine originale ensembleklanger, ikke sjelden med fiolin og trompet i unison melodifortelling over overraskende akkordskifter. Gjennomgående strømmer musikken stillferdig fra ensemblet, innimellom tatt helt ut mot krakeleringspunktet, men i disse musikernes hender (og hoder) likevel med en henvendelseskraft som bekrefter sannheten i at den som med omhu velger å tale lavt, tvinger sine omgivelser til å lytte med full konsentrasjon. Resultatet i går var at 200 musestille sjeler fikk med seg hver eneste lille harpe- og hi hat-tone i en konsert som i all sin originalitet var både bevegende og inspirerende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media