Satans Spellemenn

Black metal-bandet Dimmu Borgir sier de hater kristendommen og dens hykleri. Nå er bandet nominert til Spellemannprisen i hardrock-kategorien sammen med kollegaene i Covenant og Mundanus Imperium. Det betyr at et black metal-band må vinne i år.

Alle tre band gis ut av det tyske plateselskapet Nuclear Blast, i Norge er det Voices of Wonder(VOW) som distribuerer satan-rockerne.

- Bandene er ikke lenger noen undergrunnsgreie, nå selger de også godt hos de store platekjedene. De er blitt stue-reine, sier daglig leder Ketil Sveen i VOW.

- Jeg tror ikke en slik nominering gjør musikken noe dårligere. Nå bryr bandene seg om musikken, ikke all annen staffasje. Bandmedlemmene er blitt voksne, det samme er miljøet, sier Sveen.

Dimmu Borgir har solgt 150000 plater, Covenant 80000. Med det er de noen av norsk rocks bestselgende band. Men salget har for en stor del vært i utlandet, der de norske black metal-bandene har høy status. Til Dagbladet i sommer uttalte Dimmu Borgir at satanisme for dem ikke handlet om å sette fyr på kirker, «musikk er et mye sterkere våpen for å få fram budskapet».

Andre nominerte:

Popsolist:

Bertine Zetlitz

Frost

Sigvart Dagsland

Popgruppe: Babel Fish

D'Sound

Trang Fødsel

Rock:

Midnight Choir

The Yum Yums

Vidar Busk (se Julemusikantene)

Dance:

Information

Jan Bang

Päronsoda

Folkemusikk:

Bukkene Bruse

Frode Nyvold

Hallvard T. Bjørgum, Bjarne Herrefoss, Knut Hamre

Danseorkester/gammaldans:

Ole Ivars

Picazzo

Scandinavia

Jazz:

The Brazz Brothers

Espen Rud

Staffan William-Olsson

Klassisk:

Leif Ove Andsnes

Solveig Kringlebotn

Truls Mørk

Samtidsmusikk:
Peter Herrestahl

Oslo Filharmoniske Orkester

Einar Henning Smebye

Viser og viserock:

Herborg Kråkevik

Kari Bremnes

Vamp

Åpen klasse:

Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen

Jan Magne Førde

Lars Martin Myhre

Ole Paus, Oslo Kammerkor

Skruk

Barneplater: Anita Skorgan, Odd Børretzen

Elever ved Gamlebyen skole

Maj Britt Andersen

Årets nykommer: Bertine Zetlitz

Päronsoda

The Getaway People

Spellemannpris-utdelingen finner sted i Oslo Spektrum fredag 19. februar. Det er 27. gang prisen deles ut. I tillegg til de ulike kategoriene, deles det ut en pris for årets låt. Denne kåres ved publikumsavstemning.

SATANROCK: </B>Det norske black metal-bandet Dimmu Borgir er nominert til Spellemannspris. Prosen deles ut i Oslo Spektrum fredag 19. februar.