Satans Spellemenn

Black metal-bandet Dimmu Borgir sier de hater kristendommen og dens hykleri. Nå er bandet nominert til Spellemannprisen i hardrock-kategorien sammen med kollegaene i Covenant og Mundanus Imperium. Det betyr at et black metal-band må vinne i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle tre band gis ut av det tyske plateselskapet Nuclear Blast, i Norge er det Voices of Wonder(VOW) som distribuerer satan-rockerne.

- Bandene er ikke lenger noen undergrunnsgreie, nå selger de også godt hos de store platekjedene. De er blitt stue-reine, sier daglig leder Ketil Sveen i VOW.

- Jeg tror ikke en slik nominering gjør musikken noe dårligere. Nå bryr bandene seg om musikken, ikke all annen staffasje. Bandmedlemmene er blitt voksne, det samme er miljøet, sier Sveen.

Dimmu Borgir har solgt 150000 plater, Covenant 80000. Med det er de noen av norsk rocks bestselgende band. Men salget har for en stor del vært i utlandet, der de norske black metal-bandene har høy status. Til Dagbladet i sommer uttalte Dimmu Borgir at satanisme for dem ikke handlet om å sette fyr på kirker, «musikk er et mye sterkere våpen for å få fram budskapet».

Andre nominerte:

Popsolist:

Bertine Zetlitz

Frost

Sigvart Dagsland

Popgruppe: Babel Fish

D'Sound

Trang Fødsel

Rock:

Midnight Choir

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer