Satire fra en ond moteverden

«Ugly Betty» på TVNorge i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

•  Sammen med blant annet «Heroes» er «Ugly Betty» den nye amerikanske tv-serien som har oppnådd best seertall denne høsten. Les mer!

• Sursøte såper fra sør

TV: Endelig en «feel good»-serie fra motebransjen! Det vil si, motemiljøet framstilles på sedvanlig satirisk vis, med det formål å skape medfølelse for stygge Betty. Skamløst! Jeg har ikke sett en mer manipulerende tv-serie siden H.C. Andersen pønsket fram sin grimme elling. «Ugly Betty» er følgelig et plagiat.

Bitchy miljø

Betty Suarez er 22 år og drømmer om en karriere som seriøs journalist. I stedet får hun jobb som assistent i motebladet Mode - ikke fordi hun passer inn, men fordi eieren ikke vil at hans sønn Daniel, den nye redaktøren, skal få lyst til å ligge med assistenten sin.

Betty har motesans som en dypvannsfisk og en tannregulering på størrelse med sørlandsbanen, men Daniel er grønn i faget og skjønner raskt at han trenger smarte Betty på laget.

Men skumle, ansiktsløftete intrigemakere truer de uerfarne, først og fremst i form av Wilhelmina Slater, som egentlig skulle hatt pappagutten Daniels jobb. Og, dessuten: hvem er den bandasjerte, ansiktsløse kvinnen som drar i trådene fra sin sykeseng?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer