Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Satire på trynet

- Et forsøk på mediepolitsk satire, sier «Åpen Post» om dagens kyllingstunt på TV 2. Tidligere forsøk har heller ikke allitd slått helt heldig ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • 24 mars 2001: Komikerne Atle Antonsen og Johan Golden deler ut Marie-kjeks til presse og tilhørere under trippeldrapssaken i i Nes herredsrett. Marie Orderud var en av de tre drepte. - Vi burde ha valgt Gjende-kjeks. For det er vel ingen som heter Gjende i rettssalen? sa Antonsen, som insistierte på at det bare var meningen å skape hygge for alle journalistene som dekket saken.
  • 10. januar 2001: Åpen Post introduserer «den stammende reporter». Tom Arild Hegge, angivelig fra NRKs Kulturnytt, stammer seg gjennom en rekke pressekonferanser i hovedstaden. En seanse på Gyldendal med Harald Eia fører til at flere forlater salen.
  • 13. oktober: Bård Tufte Johansen ber Finn Kalvik offentlig om unnskyldning etter en hel sesong med harselering over visesangeren i «Åpen Post». - Hvis du hadde visst hvor mye jeg har grått på grunn av deg og han kameraten din, sa Kalvik til Tufte Johansen på TV 2s «Tabloid».
  • 23. september 1998: Mandagsklubbens Espen Eckbo spiller «dum og nervøs» reporter på Kjell Magne Bondeviks første pressekonferanse etter sykemeldingen. Et langt og intrikat spørsmål avsluttes med «men blir det snitter etterpå?».
TOK GREP: Dagens kyllingstunt er ikke første gang NRKs stuntkomiekre har moret seg med Jagland. I 1998 lurte Synnøve Svabø Jagland til å «ta grep» til et innslag i hennes show «Weekend Globoid».
SORRY, FINN: Bård Tufte Joghansen måtte til slutt be Finn Kalvik om unnskydning for det Kalvik mente var langvarig hets.
Hele Norges coronakart