OG JEPPE DRIKKER: Kyrre Hellum spiller en Jeppe med mange sorger å drukne. Han innrammes av en teatral og kunstig verden, der dramatikeren, Holberg (spilt av Glenn André Kaada, stående bak) både fungerer som instruktør- og despotmetafor. Øyvin Berven, sittende i rollen som husholdersken, og Randolf Walderhaug, stående på hodet som baronen, er også på bildet. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
OG JEPPE DRIKKER: Kyrre Hellum spiller en Jeppe med mange sorger å drukne. Han innrammes av en teatral og kunstig verden, der dramatikeren, Holberg (spilt av Glenn André Kaada, stående bak) både fungerer som instruktør- og despotmetafor. Øyvin Berven, sittende i rollen som husholdersken, og Randolf Walderhaug, stående på hodet som baronen, er også på bildet. Foto: Dag Jenssen, Det Norske TeatretVis mer

Satirisk svartsyn

Ufriheten er miljø, motiv og moral i Det Norske Teatrets nygamle «Jeppe».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TEATER: Jeppe (Kyrre Hellum) er ikke bare ufri i sin tørst.

Han er ufri under sin kone, ufri under sine egne svakheter, ufri under sin egen avmakt og ufri i det samfunn han lever i. Det finnes ikke håp og det finnes ikke flukt.

«Jeppe» Det Norske Teatret. Av: Lothar Trolle etter Ludvig Holberg, oversatt av Carl Morten Amundsen. Med: Kyrre Hellum, Glenn André Kaada, Nina Woxholtt, Randolf Walderhaug, Trini Lund og Øyvin Berven. Regi: Uwe Cramer. Lattervekkende, effektivt og dypt pessimistisk.

Lothar Trolle og Uwe Cramers versjon av «Jeppe» er dypt pessimistisk teater. Samtidig er det lattervekkende, effektivt og skarpt.

Teatermarkører

Da Trolle skrev sin versjon av «Jeppe», ble den oppfattet som en kommentar til det kommunistiske Øst-Tyskland han levde i.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn