Satirisk svartsyn

Ufriheten er miljø, motiv og moral i Det Norske Teatrets nygamle «Jeppe».

OG JEPPE DRIKKER: Kyrre Hellum spiller en Jeppe med mange sorger å drukne. Han innrammes av en teatral og kunstig verden, der dramatikeren, Holberg (spilt av Glenn André Kaada, stående bak) både fungerer som instruktør- og despotmetafor. Øyvin Berven, sittende i rollen som husholdersken, og Randolf Walderhaug, stående på hodet som baronen, er også på bildet. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
OG JEPPE DRIKKER: Kyrre Hellum spiller en Jeppe med mange sorger å drukne. Han innrammes av en teatral og kunstig verden, der dramatikeren, Holberg (spilt av Glenn André Kaada, stående bak) både fungerer som instruktør- og despotmetafor. Øyvin Berven, sittende i rollen som husholdersken, og Randolf Walderhaug, stående på hodet som baronen, er også på bildet. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Jeppe (Kyrre Hellum) er ikke bare ufri i sin tørst.

Han er ufri under sin kone, ufri under sine egne svakheter, ufri under sin egen avmakt og ufri i det samfunn han lever i. Det finnes ikke håp og det finnes ikke flukt.

Lothar Trolle og Uwe Cramers versjon av «Jeppe» er dypt pessimistisk teater. Samtidig er det lattervekkende, effektivt og skarpt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer