DEBATT

Sats på Fellesskolen, Giske!

En lærer som har undervist i tretti år vil selvsagt bli en enda bedre pedagog ved å studere et par dager i uka.

INGEN KLOVN: Trond Giske, En klovn? Klovn er heller de som vil bidra til å avskaffe Fellesskolen, mener artikkelforfatteren. Foto: Tom A. Kolstad / NTB Scanpix
INGEN KLOVN: Trond Giske, En klovn? Klovn er heller de som vil bidra til å avskaffe Fellesskolen, mener artikkelforfatteren. Foto: Tom A. Kolstad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

AP-medlem Ingvald Straume kaller deg en klovn i Dagbladet 24.2. Dette fordi du etter hans mening ?vingler? i skolepolitikken. Jeg ser det ikke slik. Klovn er heller de som vil bidra til å avskaffe Fellesskolen. For det kan resultatet bli hvis du følger Straumes forslag om å reversere etterutdanningsreformen.

Min far, avdød professor i skolehistorie Knut Tveit, forsket på det som etter hvert utviklet seg til å bli dagens Fellesskole. Denne gjorde det mulig for småkårsfolk å lære seg å lese og skrive, det var ikke lenger bare forbeholdt heldige elever på privatskoler.

Men min far mente også at Fellesskolen i framtida bare kan overleve i kraft av høy kvalitet. Det vil ikke være nok at den er gratis, den må også være best. I motsatt fall vil private tilbud poppe opp.

Dette begrunnet han med at foreldre står sine egne barn nærmest. Hvis de må velge mellom å sende sitt barn til en svak offentlig skole, eller til en bedre - om enn dyrere - privat løsning, vil stadig flere velge det siste. Foreldre vil ikke tillate at akkurat deres barn skal bli en nytteløs brikke i en ideologisk kamp for Den store møteplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer