Satser alt på «Farmen»

I dag legger TV2 fram et halvårsbudsjett med røde tall. Nå satser kanalen på at serien «Farmen» skal rette opp underskuddet. 20 millioner koster realityserien, som skal gå fem dager i uka.

Dopapir fra 50-tallet

Resultatet etter første halvår i år viser fem millioner i minus. I juli i fjor var overskuddet på 194 millioner.

Riktignok fikk kanalen inn 165 millioner kroner for salget av Canal Digital i 2000, men likevel er årets resultat elendig sammenliknet med fjoråret. Noe av årsaken ligger i store programkostnader, dyrere sportsrettigheter, lavere reklameomsetning og ikke minst tapsmaskinen TV2 interaktiv, som gikk 15 millioner i minus.

Aldri før har TV2 brukt mer penger på programmer enn denne høsten. Den største utgiftsposten er «Farmen», som må ha minst 400000 seere daglig for at den ikke skal bidra til nok et millionunderskudd for reklamekanalen. Serien der tolv deltakere skal bo og drive en gård slik det ble gjort for 100 år siden, blir avgjørende for årsbudsjettet, og Valebrokk og co. er livredde for å lekke opplysninger om «Farmen» til konkurrentene.

- Vi har valgt å holde kortene tett til brystet på grunn av konkurransen fra andre tv-kanaler. «Farmen» er et av våre viktigste programmer fordi det skal gå så mange dager. Det er viktig at vi får gode seertall, sier informasjonssjef Geir Mikalsen.

Superhemmelig

Sendeskjemaet blir voktet med nebb og klør. TV2 vil heller ikke ut med når livet på bondegården skal komme på tv-skjermen, men det er på det rene at det vil bli i begynnelsen av september. Til Kampanje har programdirektør Nils Ketil Andresen uttalt at «Farmen» skal gå fem dager i uka, men han vil ikke røpe hvorvidt en av sendingene er lagt til en helgedag. I går ville ikke TV2s Geir Mikalsen engang bekrefte at serien skal gå fem dager i uka.

Også produksjonsselskapet bak «Farmen», Strix, har merket TV2s jerngrep.

- De har lagt litt mye lokk på ting, sier produsent Fredrik Samdahl.

Ingen kommentar

Ingen i TV2 vil kommentere eller bekrefte millionunderskuddet før tallene blir lagt fram i dag. Men i slutten av juni kom store deler av halvårsregnskapet ut, da deleieren A-pressen la fram sitt regnskap.

På tross av at økte programkostnader var en av grunnen til underskuddet, svarer TV2 med å bruke rekordsummer på programmer denne høsten.

- Det stemmer at vi setter ny rekord i summen vi bruker på programdelen, sier Geir Mikalsen.