Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Satser alt på skrivinga

Kjersti Bjørkmo dumpet innom Dagbladet.nos diktkammer ved en tilfeldighet. Under et år senere har hun vært månedens dikter to ganger. Nå satser hun for alvor på skrivinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørkmo ble med diktet «Utenfor sentrum» kåret til månedens dikter for januar. Dermed er hun den eneste som har blitt månedens dikter to ganger i Diktkammeret. Dessuten vant hun kammerets kjærlighetsdiktkonkurranse med «Mellom kaffe og kultur» i september.

Forløsning på Diktkammeret

Kjersti Bjørkmo dumpet innom Diktkammeret ved en tilfeldighet for snart ett år siden. Da hadde hun skrevet på en novellesamling over lengre tid, men sto fast. Diktkammeret ble en slags forløsning.

- Jeg hadde aldri tenkt på at jeg kanskje hadde noe å bidra med i diktform før jeg forsiktig vis snekret sammen mine første dikt og sendte dem ut på kammeret, forteller hun.

Det forsiktige forsøket ga altså ubeskjedne resultater.

Eremitt-dikter

Nå blir skrivinga blodig alvor for Kjersti Bjørkmo. I skrivende stund er hun på vei inn i en lengre «eremittilværelse». Innen sommeren håper hun å ha ferdig både en dikt- og novellesamling.

- Jeg har sagt opp jobben, plassert mine femten bananesker med eiendeler på et loft hos venner og reiser nå av gårde til et hus jeg har fått låne i havgapet for å skrive intensivt så lenge jeg greier, forteller hun.

I så måte kom utmerkelsen som månedens dikter for januar på et heldig tidspunkt. - Nå starter jeg denne skriveperioden med poetisk oppdrift, sprudler Bjørkmo.

Hele Norges coronakart