Satser for fullt i USA

BERGEN (Dagbladet): Endelig er Sissel Kyrkjebø klar for storsatsing i USA. Innspillingen av ei ny plate under tittelen «Sissel» ble gjort i sommer, og salget starter for alvor 1. oktober. Arbeidet med enda ei plate for det amerikanske markedet er i gang.

Sjefen i plateselskapet Decca, Chris Roberts, står bak prosjektet og har sørget for å få laget en ny og omfattende bildeserie med Sissel. Her er hun mer vampete og sexy enn tidligere.

Manager Arne Svare i Stageway sier til Dagbladet at det allerede er mulig å bestille den nye plata gjennom flere internettsider. Den er blant annet lagt ut på sida til morselskapet Universal. I løpet av to uker er det bestilt 50000 plater til platebutikker i USA. Forventningene ligger i første omgang på 100000 solgte plater før jul.

- Det er små tall i USA, men vi får ikke noe svar på interessen før selve lanseringen starter, sier Arne Svare.

TV-show

Sissel skal delta i en rekke show i store amerikanske byer.

- Vi skal ha show i New York 7. oktober og skal være i Los Angeles dagen etter. Det blir TV-show i PBS og en rekke aktiviteter i de største amerikanske byene, blant annet Washington, Boston og San Francisco. Vi har planlagt 20 dager med show i USA i oktober og vil fortsette i november. Så må vi se på responsen hva det blir til videre, sier Arne Svare.

Rekordtempo

Da plateselskapet Decca først bestemte seg, har det gått i rekordtempo. Decca-sjef Chris Roberts har fått stor sans for den norske sangfuglen.

Plata «Sissel» ble spilt inn i juli og august. Den består utelukkende av sanger hun har sunget tidligere. De fleste stammer fra hennes siste studioplate «All Good Things», men de er nå gitt et mer tilpasset sound for det amerikanske markedet.

Det skal også skyldes at amerikanerne mente at Sissel minnet litt for mye om artister som Celine Dion og Mariah Carey. De ønsker en mer original Sissel med et mer «nakent» lydbilde. Hun har spilt inn den første lanseringsplata sammen med amerikanske musikere. Innspillingen av enda ei plate er godt i gang.

Nytt materiale

- På denne blir det bare nytt materiale. Det er normalt i USA å beregne seks til ni måneder på lanseringen av ei ny plate. Vi har fått beskjed fra amerikanerne om at de vil ha ei plate til så raskt som praktisk mulig. Vi regner derfor med mye arbeid og mange reiser i tida som kommer, sier Arne Svare.

Tidligere har Sissel Kyrkjebø vært tilbakeholden med å satse stort i USA fordi det krever mye tid til reising og show for å støtte oppunder lanseringen. Hun er glad i sin danske familie og har valgt å prioritere den.

- Plateselskapet setter størrelsen på satsingen, og Sissel er med på det. De har et stort apparat i sving, men mye vil avhenge av responsen på den første delen av lanseringen. Jeg tror ikke Sissel vil bli i USA i ni måneder i strekk, men vil reise fram og tilbake for å holde nødvendig kontakt med familien i Danmark, sier Arne Svare.

ENDELIG «OVER THERE»: Sissel Kyrkjebø har ei lanseringsplate med kjent stoff klar for USA. Enda ei plate med bare nytt materiale er under arbeid, beregnet for det amerikanske markedet.