Satser hardt på skrivinga

Og nå er Jarl Eirik (57) månedens poet.

SATSER PÅ SKRIVINGA: Han kaller seg en frihetlig sosialist, Jarl Eirik Friis-Olsen, som etter å ha jobbet for å modne som poet, går til topps i Diktkammeret. Foto: Mikkel Sørseth
SATSER PÅ SKRIVINGA: Han kaller seg en frihetlig sosialist, Jarl Eirik Friis-Olsen, som etter å ha jobbet for å modne som poet, går til topps i Diktkammeret. Foto: Mikkel Sørseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  — Gjett om jeg ble glad for denne nyheten, skriver Jarl Eirik Friis-Olsen, som med et dikt om en niqabkledd hettemåke går helt til topps i Diktkammeret i august. De tre linjene pluss tittelen «Individets ukrenkelighet» fenget nemlig juryen rått:

Individets ukrenkelighet Hettemåka nektet å fjerne niqaben under avhøret  Jarl Eirik  — Det er skrevet rett ut, og som en kommentar til «maskeringsdebatten» og innvandrerdebatten for øvrig, forteller poeten som i løpet av sinde 57 år har skaffet seg en rik bakgrunn og plattform:

Av yrke er han interiørmaler — og utfører det meste av håndverket: tapetsering, dekorering, marmorering, stukkatur, mens han tidlig i yrkeslivet var både gartnerlærling og sjømann. Og hele tida har han støttet seg til ett definerende prinsipp:

— Nesten alt jeg gjør, gjør jeg på sparket, med eller uten sikkerhetsnett. Jeg har hatt improvisasjonen som et grunnleggende element gjennom hele livet — gjennom teatererfaring, barrikadestorming og musikk. Det politiske engasjementet har roet seg etter at folk klipte håret, bytta rødvinen og pennen mot fotball og øl. Det gjorde ikke jeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer