Satser maks på musikk

Etter Grand Prix-finalen i mai gikk Lars Fredriksen i skjul for offentligheten. Tida har han brukt til å jobbe med to av landets beste popprodusenter: Ole Evenrud og David Eriksen. Målet er å bli internasjonal popstjerne.

- Jeg gleder meg til å møte publikum med ny plate, sier Lars når Dagbladet møter ham i platestudio.

Lars satser nå tungt på solokarrieren og vil gjøre alt for å bli popstjerne. Kristendomsstudiet er lagt i skuffen og ekstrajobben som nattevakt på alders- og sykehjem er droppet.

- Nå dreier det seg bare om musikk. Jeg har skrevet mye musikk, men føler at jeg har langt igjen før jeg kan kalle meg popkomponist, sier Lars som jobber nært med David Eriksen, og som nå har åtte låter klar til solo-cd-en.

Kjent resept

Norge kan ikke vise til mange mannlige popartister ved siden av Espen Lind og Odd René Andersen. Universal er plateselskapet til både Espen og Lars. Produktansvarlig Cato Ingebretsen i plateselskapet vil bruke Espen Lind-resepten på Lars.

- Det er klart vi skal bruke mye av våre erfaringer med Espen Lind i lanseringen av Lars Fredriksen.

- Først satser vi på Lars i Norge, deretter internasjonalt. Vi fikk god tilbakemeldig på Lars av publikum, presse og Universal internasjonalt i GP-uka i Birmingham i mai, opplyser Cato Ingebretsen.

Lars selv legger ikke skjul på at Espen Lind i så måte er et forbilde:

- Han har vist at det går an å komme langt med målrettet satsing.

Lars jobber seint og tidlig med solodebuten, og har bare unnet seg én ferieuke i sommer.

Vinterplate

Lars Fredriksen skulle være Universals stor lansering i høst med cd-utgivelse i oktober. Men på grunn utgivelser med bla Marilyn Manson, Eels, Courtney Loves band Hole og Baby Bird blir plata utsatt til januar.

- Det passer bedre. Jeg er redd vi ikke hadde rukket å få klar plata til oktober, sier Lars.

Platas to produsenter er sterkt involvert i innspillingen. Begge skriver også låter for Lars. Dagbladet fikk høre de to sangene Ole Evenrud har komponert. Begge kan beskrives som klassiske poplåter, fengende og med stort hit- og radiopotensiale.

Valget av produsentene David Eriksen og Ole Evenrud er ikke tilfeldig. De to er blant de mest suksessfulle popsmedene med mange hiter bak seg.

- Lars har det som skal til for å bli en popstjerne - ikke minst en sjelfull stemme og proff innstilling, sier Eriksen og Evenrud.

I STUDIO: Lars fredriksen har satset alt på å komme på hit-listene med sin nye CD.