Satser på dans

Riksteatret og teatersjef Bente Erichsen har fått dansefot. Etter Oslo Danse Ensembles jubelferd over landet i vår, skal Jo Strømgrens fotball-ballett ut på veiene til høsten før Riksteatret trår til med en samlet storsatsning på norske danseforestillinger våren 99.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dans som kommuniserer har et stort og uutnyttet publikumspotensial, sier Erichsen. For første gang på femti år går Riksteatret offensivt til verks for å gi publikum over hele landet en mulighet til å oppleve noe av det beste norsk dans kan by på. 20 faste spillesteder er allerede blinket ut. Fra neste vår vil de få jevnlig besøk av nye danseforestillinger.

Øverste hylle

- Vi skal velge på øverste hylle! Så mange positive svar kom inn fra alle kanter av landet da vi testet interessen for dette, at det er en forpliktelse å sende ut det beste vi kan finne.

Som et resultat av Dansens År i 1993 har Riksteatret fått offentlige bevilgninger øremerket formidling av dans. På årets budsjett står det fire millioner kroner til formålet. Nå skal pengene få bein å danse på. Hittil er det bare blitt sporadiske turneer, nå er målet minst tre danseforestillinger i sesongen på hvert sted.

Det kritikerroste danseshowet «Jazz You like it» fra Oslo Danse Ensemble skapte dansefeber landet rundt i vår. Turneen samlet nesten 5000 danseglade mennesker fra Steinkjer til Stavanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer