Solveig Kloppen:

Satser på erotikk

Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg har sluppet ny podkast, der handlingen er lagt til den erotiske litteraturen.

EROTIKK: Solveig Kloppen er i gang med podkasten «Erotisk Lesesirkel» der erotiske bøker blir tema. Foto: Marit Hommedal / NTB
EROTIKK: Solveig Kloppen er i gang med podkasten «Erotisk Lesesirkel» der erotiske bøker blir tema. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg er nå i gang med podkasten «Erotisk Lesesirkel» på podkasttjenesten Podimo. I podkasten fordyper de seg i den erotiske litteraturen sammen med kjendiser.

Det er ingen hemmelighet at Solveig Kloppen er glad i å lese, og hun forteller til Dagbladet at hun har vært med i utallige lesesirkler.

- Men den erotiske litteraturen har for min del vært upløyd mark, bortsett fra langlesningen i romantikk da jeg var tretten, sier Kloppen til Dagbladet.

Både hun og Gunhild Dahlberg har studert litteraturvitenskap. Kloppen stoppet da hun kom til grunnfag, mens Dahlberg fortsatte til mellomfag.

- Det er hun som er litteraturviteren i gruppa. Men hun er nok den mest fnisete litteraturviteren jeg har vært borti.

Podkasten blir et prosjekt ved siden av Kloppens nye jobb. I oktober ble det kjent at hun forlater TV 2, og skal begynne i ny jobb i Discovery.

Slakter og hyller

I hver episode har Kloppen og Dahlberg med seg en gjest som de tenker har en viss kunnskap om temaene som tas opp. I første episode leser de novellen «Togturen», og har da med seg Siri Kristiansen - og grunnen er at hun er gift med en lokomotivfører.

Einar Tørnquist har kunnskap om så mangt, og i podkasten skal novellen Giuseppe analyseres. Da er han med som Italia-ekspert. Og grunnen til det er at han har vært på skoletur til Italia i to uker da han gikk på Folkehøyskole.

- Sammen med gjesten både slakter og hyller vi den erotiske litteraturen, sier Kloppen.

ÅRETS KVINNE: Det var en rørt Solveig Kloppen som i går mottok prisen for årets kvinne på Se og Hørs kjendisgalla. Video: Bjørn Lindgren/Rød Løper Vis mer

- Fjas og pur underholdning

En annen som har podkast om sex og seksualitet på Podimo er sexolog Iselin Guttormsen. Hun har podkasten G-punktet der hun og gjestene snakker om samliv- og sex. På spørsmål om hva som vil skille podkasten fra Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg fra Iselin Guttormsens podkast, svarer Kloppen:

- I begge podkastene er det snakk om kjønnsorganer i bevegelse, ellers er det vel flest forskjeller. Mens G-punktet er en podkast som opplyser og informerer og som kanskje gjør deg klokere, er Erotisk lesesirkel fjas og pur underholdning, forhåpentligvis også for lytterne.

- Det er gøy at Podimo har plass til begge deler, avslutter Kloppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer