Satser på olje

En rekke norske investorer satser penger på at Oslo-bandet Oil skal bli Norges neste store popeksport til USA. Investorene har til sammen skutt inn 2,5 millioner kroner i bandets aksjeselskap Oil Music Investment AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når popbandet Oil tirsdag setter seg på flyet til Los Angeles for å spille inn sitt debutalbum, gjør de det ulikt alle andre håpefulle musikere.

Takket være sine hjemlige investorer fra oljebransjen, har de kjøpt seg en produksjonspakke som inkluderer tre måneders plateinnspilling i L.A., video, distribusjon av plata og lanseringsturné over hele USA.

I boks

- Produksjonsselskapet White Lion i L.A., med tidligere Sly & The Family Stone-bassist Jeru Morgan i spissen, fikk høre om oss via våre norske investorer. I mai ble vi fløyet over for en nærmere prat, og nå ser alt ut til å være i boks før innspillingen kan starte til uka, forteller bandets vokalist og representant i aksjeselskapet, Lennart Kittilsen. Kittilsen har også tittelen daglig leder i selskapet. Totalopplegget Oil kjøper seg inn i, inkluderer også videoinnspilling, singelutgivelser, flybilletter og lommepenger mens de er i USA.

- Noen pengemenn synes det er morsomt å satse penger på et fotball-lag. Våre investorer synes det er sexy å satse penger på et popband, forklarer Kittilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer