Satser på olje

En rekke norske investorer satser penger på at Oslo-bandet Oil skal bli Norges neste store popeksport til USA. Investorene har til sammen skutt inn 2,5 millioner kroner i bandets aksjeselskap Oil Music Investment AS.

Når popbandet Oil tirsdag setter seg på flyet til Los Angeles for å spille inn sitt debutalbum, gjør de det ulikt alle andre håpefulle musikere.

Takket være sine hjemlige investorer fra oljebransjen, har de kjøpt seg en produksjonspakke som inkluderer tre måneders plateinnspilling i L.A., video, distribusjon av plata og lanseringsturné over hele USA.

I boks

- Produksjonsselskapet White Lion i L.A., med tidligere Sly & The Family Stone-bassist Jeru Morgan i spissen, fikk høre om oss via våre norske investorer. I mai ble vi fløyet over for en nærmere prat, og nå ser alt ut til å være i boks før innspillingen kan starte til uka, forteller bandets vokalist og representant i aksjeselskapet, Lennart Kittilsen. Kittilsen har også tittelen daglig leder i selskapet. Totalopplegget Oil kjøper seg inn i, inkluderer også videoinnspilling, singelutgivelser, flybilletter og lommepenger mens de er i USA.

- Noen pengemenn synes det er morsomt å satse penger på et fotball-lag. Våre investorer synes det er sexy å satse penger på et popband, forklarer Kittilsen.

Takker Yngve

Oil er kompiser og tidligere øvingslokalekollegaer i LO's høyborg Folkets Hus i Oslo med et annet USA-aktuelt band, Babel Fish.

- Våre varmeste hilsener går til Yngve Hågensen, humrer Oil-gjengen.

BAND OG AS: Oslo-bandet Oil har skaffet seg plateutgivelse i USA takket være risikovillige investorer i oljebransjen.