Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Satser på revy-tv

TVNorge lot seg inspirere av «Eldrebølgen». Nå kommer «Yngrebølgen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dokumentarteam fra kanalen har fulgt årets Fagerborg-russ i Oslo på vei mot ferdig revy. Elevene Marina Staubo, Andreas Bjerkedal, Andreas Slettvoll, Pernille Svartdahl, Charlotte Tharaldsen og Øyvind Persen følges ekstra tett.

- I hvor stor grad er dette «Eldrebølgen»-inspirert?

- Navnemessig veldig. Innholdsmessig ikke like mye. I «Eldrebølgen» var revyen lagd for tv-seriens skyld. Vi har gått inn og fulgt ei oppsetning som ville blitt lagd også om vi ikke hadde vært der. Dette er reell reality, sier Eivind Landsverk, programsjef i TV Norge.

Ungt på og av skjerm

Opptakene startet 22. august i fjor, og tv-teamet fulgte elevene fram til ferdig revy i januar. Med andre ord begynte arbeidet med «Yngrebølgen» før noen hadde sett en eneste episode av «Eldrebølgen».

- Vi visste at «Eldrebølgen» skulle bli lagd. Men vi visste selvfølgelig ikke at den skulle bli en slik suksess som den ble, sier Landsverk.

«Yngrebølgen» skiller seg fra «Eldrebølgen» på flere måter.

- De seks elevene vi følger i størst grad, følger vi også utenfor skolegården, sier Eivind Landsverk, som håper serien vil appellere til unge seere.

- Vi retter oss mot unge seere, og det var naturlig for oss å velge unge revytalenter, sier han.

Godt rykte

Fagerborg-revyene har et godt rykte i Oslos humormiljø. Mange av landets humorister har begynt her, og i Aften Aften, som hvert år anmelder skolerevyer, får de ofte gode kritikker. Årets revy «Absolutt norsk» fikk terningkast fem. «Når det sære norske er tema, kan ting bli ganske morsomt. På Fagerborg blir det også en ekte feel good-revy,» skrev avisa, som også kunne røpe at Mette-Marit, Sven O., Olsenbanden, Sølvguttene og sydenturister var blant det typisk norske som ble behandlet i revyen.

PS: «Eldrebølgen» er forresten kjøpt opp av italiensk tv. De skal lage sin egen versjon av serien, skriver VG.

NYE TV-FJES: Revytalentene Marina Staubo, Andreas Bjerkedal, Andreas Slettvoll, Pernille Svartdahl, Charlotte Tharaldsen og Øyvind Persen får sin egen tv-serie på TVNorge i høst. <P>