Satser på unge talenter

- Det er flere jazzscener enn noen gang, flere som har muligheter til å utvikle seg og ikke minst; det er flere som tør å satse på musikk. Jeg er ikke det minste redd for framtida. Pessimistene kaster bort tida si, sier mannen med et av de mest karakteristiske uttrykk innenfor den moderne jazzen.

Bytter musikere

Nå er John Scofield ute med albumet «Bump», en nær slektning av det forrige, «A Go Go», som kom ut for to år siden. Altså en ny velkjent blanding av funk, groove og jazz fra amerikaneren, som også denne gang har med seg nye, unge samarbeidspartnere. Livet er for kort til å jobbe med de samme folka for lenge for Scofield.

- Det har vært svært viktig for meg å jobbe med ulike musikere de siste årene. Det fyller meg med inspirasjon og er dessuten så mye mer morsomt, sier han. Denne gang har han plukket med seg musikere fra de mange nye og alternative scenene i New York.

- Slipp fram de unge

Det er steder der det myldrer av musikere som kan gå de fleste en høy gang. Både Miles Davis, Pat Metheny, han sjøl og flere andre for lengst anerkjente musikere har skarp konkurranse.

- De unge talentene må også få slippe til. Hvis jeg gjennom min posisjon som etablert jazzmusiker kan være med på å vise fram nye musikere, så gjør jeg gjerne det, sier Scofield, som har vært en flittig gjest på de fleste jazzfestivalene opp gjennom årene her til lands.

Han er også på vei tilbake til Norge: Han dukker opp på Nattjazzen i Bergen den 24. mai - selvsagt med ny bandbesetning.