Satser sterkt på norsk film

Regjeringen øker filmsatsingen med 47 millioner kroner på statsbudsjettet.

NORSK SUKSESS: Joachim Triers "Oslo 31 august" med Anders Danielsen Lie (bildet) i hovedrollen og  Morten Tyldums "Hodejegerne" er høstens største norske kinosuksesser. Foto: Filmweb
NORSK SUKSESS: Joachim Triers "Oslo 31 august" med Anders Danielsen Lie (bildet) i hovedrollen og Morten Tyldums "Hodejegerne" er høstens største norske kinosuksesser. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Film er, sammen med bibliotek, kulturskole og musikk, et av de store satsingsområdene på kultur på årets statsbudsjett.

Satsingen på film øker med 47 millioner kroner i 2012. På busjettet foreslås det en økning på 5,4 millioner til regionale filmsentre, 3,5 millioner kroner til etablering av innkjøpsordning av norske filmer til bibliotekene, 2,5 millioner til fjernsynsdrama og satsing på regitalenter innen kinofilm.

- Forhåpentligvis kan den økte satsingen føre til at filmkonsulenter tør å ta flere sjanser på filmer som ikke er A4, og at vi vil se større bredde og originalitet i norsk film, sier regissør Øystein Karlsen. Han står bak tvserie-suksessen «Dag», og spillefilmdebuterer neste år med «Fuck up».

Mer albuerom Karlsen setter også pris på økte midler til tv-drama.- Hittill har tv-serier blitt avspist med vekslepenger. Økte midler vil gi mer albuerom, og hjelper også i forhold til utenlandssatsing, sier regissøren bak «Dag», som nå blir tv-serie i USA.

Regissør Ulrik Imitiaz Rolfsen som blant annet har regissert Izzat, Varg Veum og Den siste revejakt, er også fornøyd med den økte filmsatsingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer