STILLER PÅ NETTMØTE: Dagbladets egen økonomijournalist, Hallgeir Kvadsheim, svarer på skattespørsmål i dag. Med på laget er Skattebetalerforeningen, Skatteetaten og Norsk Presseforbund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STILLER PÅ NETTMØTE: Dagbladets egen økonomijournalist, Hallgeir Kvadsheim, svarer på skattespørsmål i dag. Med på laget er Skattebetalerforeningen, Skatteetaten og Norsk Presseforbund. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Satser stort på «lukkede» skattelister

I år vil det ikke være mulig å søke på navn i skattelistene. Dagbladet gir deg likevel høydepunktene.

(Dagbladet): I dag kommer skattelistene. Dagbladet vil gi deg en omfattende dekning: Hvem tjener mest og hvem skatter minst? I tillegg vil flere eksperter svare deg på de spørsmålene du har i flere nettmøter utover hele dagen.

I flere uker har avisen planlagt årets satsning på skattelistene. Flere redaksjoner har vært i sving.

- Vi skal gjøre det enklere for folk å holde oversikten, sier sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle.

Helle forteller at selv om det i år ikke vil være mulig å søke på navn, vil nettutgaven tilby muligheten til å gjøre søk på fødselsår, postnummer, skattekommune og fylke. Vi gir deg de 200 rikeste der du bor. Skattelistene forteller mye om samfunnet vi lever i og avdekker blant annet at Sigdal hadde flest millionærer i forhold til folketallet i 2009. Om de fortsatt troner på toppen vil du kunne lese snart.
Både Skattebetalerforeningen, Skatteetaten, Norsk Presseforbund og Dagbladets egen økonomiekspert, Hallgeir Kvadsheim, stiller til nettmøter i dag fra klokka 12.

Skattebetalerforeningen har lang erfaring med å hjelpe og veilede skattytere. Advokat og fagsjef i Skattebetalerforeningen, Gry Nilsen gir deg svar på dine spørsmål her.
 
I år er det nye skatteliste-regler for norsk presse. Kristine Foss er juridisk rådgiver, organisasjonssekretær i Norsk Presseforbund og sekretær for Offentlighetsutvalget. Til daglig svarer hun på spørsmål omkring åpenhet i det offentlige Norge. Også hun stiller i nettmøte i Dagbladet. Du kan allerede nå sende inn dine spørsmål til Kristine her.

I tillegg vil Dagbladets egen økonomiekspert, Hallgeir Kvadsheim svare på andre spørsmål du måtte ha til skatteoppgjøret og publisering av skattelistene.

Også Skatteetaten stiller til nettmøte. Seks eksperter fra Skatteetaten vil svare på spørsmål om personbeskatning i inn- og utland, foretakskatt og spørsmål om selve skattelistene.