Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Satser videre på Skavlan

Seerne sviktet Fredrik Skavlan for to uker siden. Fredag tok han revansj. Nå bekrefter NRK at han blir på skjermen utover høsten.

-  Så lenge vi fornyer oss og beholder kvaliteten, har vi ingen planer om å legge ned «Først og sist», sier prosjektleder Charlo Halvorsen i NRK.

Med et gjennomsnittlig seertall på 1,1 millioner er Skavlans talkshow godt etablert i NRKs «gullrekke». Men for to uker siden stupte seertallene. Programmet ble bare sett av 869 000 seere. Stupet fikk mye oppmerksomhet i pressen, men Skavlan tok revansj. Fredag rundet han igjen millionen, med 1 024 000 seere.

Seerne sviktet

-  Dere opplevde et seerstup. Ble dere skremt?

-  Vi ser på gjennomsnittstall gjennom sesongen og tar ikke enkeltstående hendelser alvorlig. Det er ingen grunn til panikk når seertallene er stabile, sier Halvorsen.

-  Men dere ble vel glade for å se tallet stige igjen?

-  Jeg ville blitt overrasket hvis seertallene ikke hadde steget. Vi liker oss bare på en side av millionen, sier Halvorsen.

Sjelden suksess

TOK REVANSJ: Fredrik Skavland ble sviktet av seerne for to uker siden, men nå på fredag tok han revansj. NRK bekrefter overfor Dagbladet at «Først & sist» fortsetter til høsten. Foto: Espen Røst
TOK REVANSJ: Fredrik Skavland ble sviktet av seerne for to uker siden, men nå på fredag tok han revansj. NRK bekrefter overfor Dagbladet at «Først & sist» fortsetter til høsten. Foto: Espen Røst Vis mer

-  Hva med å gi dere mens leken er god?

-  Da må vi vite hva som er toppen for «Først og sist». Vi er langt fra den ennå, sier Halvorsen.

Skavlan har skravlet seerne gjennom fredagskvelden siden 1998. Åtte år er lang levetid for et underholdningsprogram, ifølge Halvorsen.

-  «Først og sist» er en suksess. Jeg tror det er få underholdningsprogrammer i seinere medietid som har holdt så lenge, sier han.

Kledelige gjester

Halvorsen mener innholdet er årsaken til at seerne ikke blir lei.

-  Programformatet har lang levetid fordi vi har innholdsmessig fornyelse hver uke i form av nye, aktuelle gjester. Den største jobben er å finne gjester som kler programmet, sier Halvorsen.

-  Kommer alle som blir invitert?

-  Ikke alle takker ja. Men jeg har inntrykk av at de fleste synes et besøk hos Skavlan er en fin måte å tilbringe fredagskvelden, sier Halvorsen.

Hemmelige planer

-  Skal dere fornye programmet før dere setter igang høstens runde?

-  Etter hver sesong går vi i tenkeboksen. Det resulterer alltid i endringer, men vi sørger for å gjøre dem små og smarte slik at folk flest ikke legger merke til dem, sier Halvorsen.

-  Så hva er fornyelsesplanene nå?

-  Vi har noen gode planer, men dem kan jeg dessverre ikke lufte ennå, sier Charlo Halvorsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling