Satset alt - ble gjeldfri

Christiane Fürst (47) har levd i årevis som gjeldsslave etter at privatøkonomien havarerte. I går fikk hun slettet hver eneste gjeldskrone takket være Hallvard Flatlands «Ditt livs sjanse» på NRK1.

- Jeg hadde ingenting da jeg kom, så jeg hadde ingenting å tape, strålte 47-åringen fra Oslo. Hun satset alt i gårsdagens sending. Hun svarte rett hele veien inntil hun til slutt gjettet (!) riktig svar på siste spørsmål, «Hva er Norges nest største øy?». Dermed satt hun i gledessjokk tilbake med 380000 kroner i gevinst.

Egentlig kunne hun ikke vinne mer enn det hun hadde i gjeld, og for Christiane betydde det 350000 kroner. Men Flatland brøt spillereglene og ga henne 30000 kroner på toppen.

Gjeldssanering

- Med største fornøyelse. Jeg får heller snike meg forbi Einar Førdes kontordør de nærmeste dagene, gliste programlederen.

For Christiane er beløpet en formue. Selv om det seinere i serien kan være mulig å vinne opptil en million kroner, er det få som trenger pengene bedre enn Christiane.

- Jeg har levd uten nåla i veggen i årevis. Med høy studiegjeld og uten jobb tårnet problemene seg opp for meg, og jeg måtte til slutt søke om gjeldssanering. Etter mye om og men gikk det i orden. Nå kan jeg endelig betale hver eneste krone jeg skylder, jublet Christiane og kastet seg om halsen på Flatland for å gi ham en stor klem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spådom

25 år gammel gikk Christiane til en spådame.

...og du betaler
...og du betaler Vis mer

- Du skal være gjeldfri når du er 50 år. Det skjer fordi du vinner en så stor sum penger at selv venninnene dine blir misunnelige, var damens spådom for 23 år siden.

- Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd den skulle gå i oppfyllelse, strålte 47-åringen, som nå jobber som lærer ved St. Sunnivaskolen i Oslo.

- Jeg hadde lovet å bære henne på armene mine hjem til Fagerborg dersom hun vant, gliste samboer Øyvind Braaten. Han løftet den lykkelige vinneren rett til værs, mens gratulantene sto i kø i studio.

- Jeg har 30000 kroner til overs når gjelden er betalt. De skal jeg kose meg med. Resten av lærerstaben skal snart reise på tur til Frankrike. Jeg måtte egentlig bli hjemme fordi jeg ikke hadde råd. Nå kan jeg være med likevel. Herlig!

- Nå kan vi dra hjem og leve som en vanlig familie, endelig, sukket en like lykkelig sønn, Marius (26), som fulgte morens drama fra tribuneplass.

«Ditt livs sjanse» har gjennom de tre første NRK-programmene ennå ikke delt ut millionpremie til noen av vinnerne. Laveste utbetaling er 5000 kroner, høyeste er 400000. Det er ni programmer igjen, som sendes torsdagskvelder framover.

LYKKELIG: Endelig kan Christiane Fürst møte hverdagen uten én eneste krone i gjeld.