Satset hardt på å bli nummer to

Da det norske laget gikk av med seieren i Nordisk Mesterskap i teatersport i går, var deres første kommentar at de ikke hadde gått for seier. De ville heller bli nummer to.

- For oss er det å lage show det morsomme. Hvis vi klarer å slappe av, uten å tenke på konkurransen, spiller vi dessuten bedre. Da blir underholdningen bedre også, sa Jan-Paul Brekke på det norske laget like etter seieren.

Nordmennene vant foran Danmark, Finland og Sverige, men de norske utøverne understreker at i dette mesterskapet var det tap og vinn med samme sinn for deres vedkommende. Det er underholdningen og moroa som teller.

Harald Eia sier han ikke syns showet gikk så bra som han hadde håpet.

- Showet kunne vært bedre, og da er det ikke fullt så gøy å vinne heller. Selv hadde han danskene som favoritter.

- De er så sjarmerende danske, skriker med skingrende stemmer og er veldig søte , sier han, og legger til at det er jo greit at noen andre enn vertslandet tar seieren. Vandrepokalen, et melkespann, har jo det norske laget hatt før.

Det er andre året på rad Jan-Paul Brekke, Helén Vikstvedt, Thorbjørn Harr og Harald Eia vinner Nordisk mesterskap i teatersport. Laget har spilt sammen i mange år og hadde napp i melkespannet så tidlig som i 1992. I går hadde de stor hjelp av et entusiastisk norsk publikum, men ingen av utøverne mener selv at det er et fortrinn.

- Du spiller med mindre press på deg i utlandet, og konkurransemessig utgjør det en fordel, sier Thorbjørn Harr.

Om seier er viktig eller ikke, laget feiret i alle fall.

VIL VI HA DEN? - Vi må bare innse at vi ikke fikk det vi satset på. Thorbjørn Harr, Jan-Paul Brekke, Helén Vikstvedt og Harald Eia vant pokalen i år igjen, men hadde heller sett den i danske hender.