FEIRET JUBILEUM: I fjor var det 20 år siden TV 2 etablerte seg som kommersiell allmenkringkaster. Tidligere i år la kanalen om til hardere nyhetsprioritering på nettet, og i dag forlot multimediasjef Hege Kosberg (nummer to fra høyre) jobben. Her fra jubileumsfesten i Bergen i fjor, sammen med direktør for HR og administrasjon, Ann Kristin Engkrog, programdirektør Pil Gundelach Brandstrup, konsernsjef og sjefredaktør Alf Hildrum, og Marie Helsengreen. Foto: NTB Scanpix
FEIRET JUBILEUM: I fjor var det 20 år siden TV 2 etablerte seg som kommersiell allmenkringkaster. Tidligere i år la kanalen om til hardere nyhetsprioritering på nettet, og i dag forlot multimediasjef Hege Kosberg (nummer to fra høyre) jobben. Her fra jubileumsfesten i Bergen i fjor, sammen med direktør for HR og administrasjon, Ann Kristin Engkrog, programdirektør Pil Gundelach Brandstrup, konsernsjef og sjefredaktør Alf Hildrum, og Marie Helsengreen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Satset på nyheter, mista multimediasjefen

Hege Kosberg gikk på dagen fra TV 2.

(Dagbladet): Hege Kosberg var direktør for nettsidene, nett-TV-tjenesten Sumo og andre multimediavirksomheter i TV 2. I dag sa hun opp jobben med umiddelbar virkning, og begrunnet det overfor Kampanje med at hun var uenig med resten av ledelsen om veivalg og strategi.

TV-kanalen som i fjor slo på stortromma og feiret 20-årsjubileum som Norges eneste kommersielle almenkringkaster, har det siste halvåret ansatt flere nye nettjournalister, økt bemanninga på kveld- og helgetid og flyttet styringa av forsiden TV2.no fra multimedia-avdelingen til nyhetsredaksjonen.

Ingen vil si at det er dette som konkret ligger bak Kosbergs oppsigelse, men konstituert sjefredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 bekrefter overfor Dagbladet at prioriteringa av nyheter har vært omdiskutert.

- Nå har vi imidlertid hatt to måneder med sterk vekst på nett og mobil, så vi står for strategien vi har valgt og driver videre i henhold til den, sier Årsæther.

Han tror ikke brukerne av TV2.no vil merke noe til endringene på direktørnivå i mediekonsernet. På kort sikt blir ikke Kosberg erstattet.

- Vi vil bruke litt tid på å finne den permanente løsninga, men det er ingen som går inn i hennes funksjon umiddelbart, sier Årsæther.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Hege Kosberg i dag. Til Kampanje har hun i dag avvist å kommentere sin fratredelse, ut over at det er den riktige løsningen «når man er enige om at man er uenige om veivalg og strategi».