Satset som en høydehopper

Kirsti følte at hun sto fast. Så ble hun månedens poet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg er skjelven og stum! Trodde helt sikkert at utos ville vinne med sitt fantastiske «Eg gjekk etter kyrkjelyden».

Det sier Kirsti Mathilde Thorheim (52) da hun får beskjeden om at hun er månedens poet. Etter at hun har fått summet seg, forteller hun åpenhjertig:

- I den siste tida har jeg følt at jeg sto fast poetisk sett. Å bli kåret til månedens poet er da en overveldende oppmuntring og glede.

Glemte diktet

Det siste året har den tidligere journalisten og forlagsredaktøren vært prosjektleder for et internasjonalt Jon Fosse-prosjekt, men hun mener det er gjennom skrift hun tenker og uttrykker seg best. Og skrive gjør hun: kulturhistoriske og essayistisk pregede bøker på oppdrag, kulturrapporter og kronikker, foredrag, bokanmeldelser - og skjønnlitteratur.

- Først og fremst dikt. Ja, det er i det skjønnlitterære feltet jeg helst ønsker å være, innrømmer Thorheim.

Men «Jeg er var for de lange skyggene» fikk liten respons da poeten publiserte det i Diktkammeret, og selv glemte hun det.

- Hvordan kom diktet til?

- Jeg så lyset fra solnedgangen falle øverst på en fjelltopp på Nordvestlandet. Jeg satt og studerte det og fikk et sterkt behov for å komme opp til det oransjerosa lyset. Så fulgte fantasien: Tenk å kunne hoppe opp dit som en gigantisk høydehopper! Jeg er ikke særskilt opptatt av sport, men derfra utvikla diktet seg og ble til refleksjoner om tid og død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer