Satte foten ned for Dexter-avslutning

- Da vi la fram manus for siste sesong fikk vi èn klar beskjed.

SERIMORDER:i åtte sesonger har Michael C. Hall underholdt og sjokkert i rollen som Morgan Dexter. Nå er har han myrdet og partert for siste gang.   Foto: Scanpix
SERIMORDER:i åtte sesonger har Michael C. Hall underholdt og sjokkert i rollen som Morgan Dexter. Nå er har han myrdet og partert for siste gang. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet:)  • Ennå ikke sett siste episode?
IKKE LES VIDERE!

I slutten av september ble den aller siste episoden av suksesserien «Dexter» sendt på amerikansk TV.

Responsen fra fansen har vært varierende, etter at hovedpersonen i den morbide krimserien, Morgan Dexter, overlever mot alle odds.

Produsent for serien, John Goldwyn sier at produksjonsselskapet fikk klar beskjed av TV-kanalen Showtime om å ikke ta livet av seriemorderen.

- Når vi la fram manuset for siste sesong fikk vi èn beskjed av Showtime; bare for å ha det helt klart - Dexter skal overleve, sier Goldwyn til amerikanske Varity.

Dermed ble det slik, til tross for at det så mørkt ut for seriemorderen mot slutten av siste episode i sesong åtte. Der får vi se Dexter kjøre båt inn mot et voldsomt uvær. Mens han sitter i båten ringer han kjæresten og sønnen for å fortelle at han glad i dem - før han kaster telefonen over bord og holder stø kurs inn i stormen.

- Det var mange diskusjoner rundt hvordan serien skulle rundes av. Det var en veldig spennende prosess, sier produsenten og fortsetter:

- Seerne har et forhold til Dexter. Selv om serien ikke har den største fanskaren er fans dedikerte, og har fått et forhold til hovedpersonen, sier Goldwyn.

Vraket etter båten blir senere funnet, og alle forventer at Dexter selv hadde bøtet med livet i uværet. Der kunne serien blitt rundet av, men den gang ei. I helt siste scene får vi se en uflidd Morgan Dexter på et dødsforlat sted, hvor han tilsynelatende jobber som tømrer.

Episoden slo seerrekord for serien i USA, med 2,80 millioner seere.