Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Isah på Bylarm

Satte fyr på publikum

Isah er kommet for å bli.

Live-published photos and videos via Shootitlive

KONSERT: Når vi snakker om store norske stjerneskudd de siste åra, er det umulig å komme utenom Isah.

Isah

5 1 6
Hvor:

Blå, Bylarm

Tilskuere:

Fullt

«Har potensial til å ta stavangersk rnb utenfor Norges grenser.»
Se alle anmeldelser

Kaleb Isaac Ghebreiesus (20) kom nærmest ut av «ingenting» da Karpe i fjor tok ham under sine vinger på «SAS PLUS/SAS PUSSY»-prosjektet.

Så høstet han monstersuksess med den nasjonale landeplagen «Hallo» sammen med Dutty Dior.

Kan r&b-prinsen fra Stavanger levere det hypen lover?

Modig valg

Under Bylarm-konserten på Blå stiller han solbrillekledd og alene, med fire lysrammer som selskap på scenen. Et for så vidt modig valg, som stoler på at Isah kan bære konserten uten noe særlig staffasje.

Det demonstrerer 20-åringen kjapt at han kan. Låter som «Bonbon» og den ferske singelen «Zelda» utløser allsang og hyl man sjelden hører på stive bransjekonserter.

Selv om han først trådte inn i rampelyset i fjor, har han en selvtillit og rutine på scenen som vanligvis kjennetegner artister med langt flere turnébuss-timer bak seg.

HALLOOOOOO: Isah hadde ikke problemer med å få publikum til å flekse hylemusklene fredag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HALLOOOOOO: Isah hadde ikke problemer med å få publikum til å flekse hylemusklene fredag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Og så den stemmen, da.

Her brukes ikke autotune for å kamuflere vokale svakheter, men for å framheve Isahs mjuke r&b-røst.

Løfter konserten

Bylarm-formatet tilbyr 30 sceneminutter til hver artist. Akkurat idet konserten truer med å bli ensformig, henter Isah makker Dutty Dior opp på den lille Blå-scenen. Dynamikken mellom de to løfter konserten flere hakk.

Dutty Dior har i likhet med Isah en karismatisk scenepersonlighet, og truer først med å stjele showet. Men så kommer låta som måtte komme. «Shawty in love with this shit ...». Og så setter de sammen fyr på publikum.

En publikummer ved siden av meg påpeker at lysrammene på scenen minner henne om A-has «Take on me»-musikkvideo.

Om Isah ikke blir stor i USA, har han i hvert fall potensial til å ta stavangersk r&b utenfor Norges grenser, slik norskspråklige urban-artister som Arif og Unge Ferrari allerede har vist er mulig. Konserten på Blå fredag bør i hvert fall overbevise nordisk musikkbransje.

Når Spellemann-utdelinga går av stabelen om nøyaktig én måned, ligger Isah an til å vinne flere av prestisjeprisene. 20-åringen fortjener ei bronseharpe eller tre. Men pytt om han ikke vinner.

Han skal nok skaffe seg rikelig med sjanser seinere.

Hele Norges coronakart