Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sophia Bush:

Satte ned foten: - Jeg slo ham jævlig hardt

Sophia Bush snakker om trakassering på «One Tree Hill»-settet.

SNAKKER UT: Skuespiller Sophia Bush fikk sitt gjennombrudd i «One Tree Hill». Nå snakker hun om trakasseringen som foregikk på filmsettet. Foto: Mike Blake / NTB scanpix
SNAKKER UT: Skuespiller Sophia Bush fikk sitt gjennombrudd i «One Tree Hill». Nå snakker hun om trakasseringen som foregikk på filmsettet. Foto: Mike Blake / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I november sto 18 kvinner som jobbet med tv-serien «One Tree Hill» fram og fortalte om «traumatiserende hendelser» på filmsettet.

I et åpent brev, publisert i Variety, ble serieskaper Mark Schwahn (51) anklaget for seksuell trakassering.

I brevet sto det at mange av kvinnene på settet ble snakket til på måter som gikk fra «dypt opprørende, til traumatiserende til rett og slett ulovlig».

Et par skal ha bli satt i situasjoner der de følte seg utrygge, og noen av kvinnene skal ha fått karrierene sine truet.

SKREV UNDER: «One Tree Hill»-stjernene Sophia Bush, Bethany Joy Lenz og Hilarie Burton var tre av dem som skrev under på brevet. Foto: Warner Brothers/TV Norge
SKREV UNDER: «One Tree Hill»-stjernene Sophia Bush, Bethany Joy Lenz og Hilarie Burton var tre av dem som skrev under på brevet. Foto: Warner Brothers/TV Norge Vis mer

Brevet ble skrevet til støtte for Audrey Wauchope, tidligere manusforfatter, som anklaget Schwahn på Twitter for å ha klådd på kvinnelige ansatte. Det ble blant annet signert av seriens tre kvinnelige hovedrolleinnehavere; Sophia Bush, Hilarie Burton og Bethany Joy Lenz.

Nå tar førstnevnte bladet fra munnen.

- Hardt

I et intervju med radiovert Andy Cohen legger ikke Sophia Bush skjul på at hun satte ned foten ovenfor serieskaper Mark Schwahn. Det skriver Deadline.

Bush skal ha reagert med sinne da Schwanh skal ha berørt rumpa hennes på en upassende måte.

- Den første gangen han tok tak i rumpa mi, slo jeg til ham foran seks andre produsenter, og jeg slo ham jævlig hardt.

Bush forteller at serieskaperens oppførsel ikke var noen hemmelighet blant kollegaene. Ifølge skuspilleren var det én kollega som ble spesielt utsatt.

Ville ikke miste jobben

- Vi visste om tingene som han har sagt til andre, vi visste om meldinger som ble sendt på seine kvelder, vi visste at han var oppslukt i en av jentene i tv-serien, og at han nærmest slo ned hotelldøra hennes midt på natta.

POPULÆR SERIE: Sophia Bush (nummer tre fra venstre) var en av de mest profilerte skuespillerne fra «One Tree Hill». Foto: Warner Brothers/TV Norge
POPULÆR SERIE: Sophia Bush (nummer tre fra venstre) var en av de mest profilerte skuespillerne fra «One Tree Hill». Foto: Warner Brothers/TV Norge Vis mer

Det skal ha ført til at skuespilleren måtte bytte hotellrom. Hun skal også ha fått besøk av kjæresten som sov sammen med henne den påfølgende måneden.

Bush forklarer videre at hun ikke visste hvordan hun skulle forholde seg til trakasseringen.

- Du er bare en tenåring som prøver å finne ut hvordan du skal beskytte vennene dine. Og jeg ville ikke miste jobben, og jeg ville ikke at hver eneste person i staben skulle miste jobben sin, sier Bush.

I desember fikk Schwahn sparken fra tv-serien «The Royals». Ifølge Variety ble han sagt opp i kjølvannet av at 25 kvinnelige medarbeidere anklaget ham for seksuell trakassering.

«One Tree Hill» gikk på amerikanske tv-skjermer fra 2003 til 2012. Serien var også populær i Norge, og den har blitt sendt i reprise en rekke ganger på TVNorge/FEM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media