Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Satte ny seerrekord på målstreken

«Kampen om tungtvannet» er mest sett i dette årtusenet.

(Dagbladet): Interessen for NRKs miniserie «Kampen om tungtvannet» har vært enorm.

Gang på gang har dramaserien, som er basert på historien om tungtvannsaksjonen ved Rjukan under andre verdenskrig, slått sin egen seerrekord.

NRK har igjen grunn til å juble.

Da den sjette og siste episoden ble sendt søndag kveld, benket 1 322 000 seere seg foran skjermen. Det er ny rekord for kanalen. Igjen.

Enorm suksess Forrige uke knuste serien alle rekorder med sine 1 319 000 seere. Det samme skjedde uka før da 1 288 000 tv-seere satt benket foran skjermen.

Til sammenlikning hadde den tredje episoden 1 239 000 tv-seere.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, er naturlig nok svært fornøyd med den enorme suksessen.

- De høye tallene gjør «Kampen om tungtvannet» til den største programserien på norsk tv i dette årtusenet. Det endelige tallet kommer til å bli enda høyere når vi får nettallene, jubler han.

- Hva betyr dette for NRK?

- Det står i NRKs strategier å samle folket. Det kan man trygt vi at vi har gjort.

Med 62,5 prosent av tv-seerne sto «Kampen om tungtvannet» for øvrig for den beste åpningen av en dramaserie på NRK noensinne.

Serien ble i forkant møtt med strålende kritikker av de fleste norske anmeldere og har allerede blitt solgt til flere land.

Forrige gang NRK satte seerrekord, var under premieren av «Halvbroren» i januar 2013. Da var det 1 033 000 seere som så på.