Satte sprøyte på scenen

The Flying Crap forsøkte å lage festivalskandale. Fikk det ikke helt til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Kristiansandsbandet The Flying Crap lagde skandale på Quarten da de i 1995 skjøt med en ladd hagle inne i festivalteltet. I forkant av konserten på Hovefestivalen i dag, hadde de også varslet at det skulle skytes fra hofta.

Det førte til at Agderposten tidligere i dag skrev at Arendalspolitiet krevde å gå igjennom alle våpnenene til vokalist Rune Tengs.

Noe som åpenbart gikk greit, siden han denne gangen hadde valgt å skyte med løskrutt.

Tengs åpnet konserten med å skyte med blankt, riktignok fra ekte våpen. Deretter, rett før bandet gikk av scenen, satt han en sprøyte i armen.

Før han satte sprøyta, som for øvrig kom rett fra en forseglet forpakning, så han til publikum at bandet var mot narkotika. Og oppfordret publikum til aldri å ta narkotika selv.

- Vi fikk nyss i hva de kom til å gjøre på forhånd og konfiskerte en sprøyte de hadde med seg. Men så viste det seg at de hadde en backupsprøyte, som de på en eller annen måte fikk med seg opp på scenen, sier Hovefestivalens pressesjef Merethe LaVerdi.

Ifølge LaVerdi hadde bandet lovt Hoveledelsen å ikke å gjennomføre stuntet. Hun forteller også at Hove truet med å kutte strømmen til scenen, hvis Tengs skulle komme til å sette sprøyta.

The Flying Crap valgte likevel å gjennomføre stuntet.

IKKE AKKURAT SKANDALE:  Vokalist i Flying Crap Rune Tengs, satt en tom sprøyte i armen på seg selv på scenen under Hovefestivalen i dag. Men først gjorde han det klart at bandet var imot narkotika. Foto: Eirik Helland Urke
IKKE AKKURAT SKANDALE: Vokalist i Flying Crap Rune Tengs, satt en tom sprøyte i armen på seg selv på scenen under Hovefestivalen i dag. Men først gjorde han det klart at bandet var imot narkotika. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

- Vi valgte å ikke kutte strømmen likevel, fordi vi hadde vakter på scenen innen tredve sekunder, sier LaVerdi.

- Så lenge de på forhånd spesifiserte at de er mot narkotika, så er ikke det noe vi kommer til å forfølge videre, sier pressesjef Merethe LaVerdi i Hovefestivalen.

Bilder av sprøyta viser at den var tom.

LØSKRUTT: Rune Tengs underholdt med tomme sprøyter og løskrutt fra scenen i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer