Satyr må betale 97 000

VGs voldtektsoppslag var ikke lovbrudd.

(Dagbladet.no): Sigurd «Satyr» Wongraven i Satyricon må betale 97 000 kroner i saksomkostninger etter at søksmålet mot VG ikke førte frem i retten, skriver Propaganda.


Wongraven hadde saksøkt VG med et krav om 40 000 kroner i oppreisning etter at VG hadde laget et oppslag som sa at bandmedlemmer i Satyricon var voldtektssiktet.

Bakgrunnen for oppslaget var en episode som skjedde under bandets USA-turné i desember 2004. To innleide musikere ble anklaget av en kvinne for å ha dopet henne ned, og voldtatt henne.

Oppslaget ble illustrert med et nærbilde av Wongraven, med en bemerking om at Wongraven ikke hadde noe med episoden å gjøre. Wongraven mente dette var en ærekrenkelse, og ville ha 40 000 kroner av VG. Han foreslo også å gå med på en oppreisning på 10 000 kroner dersom saken lot seg løse raskt.

VG gikk ikke med på dette, og saken gikk til forliksrådet. Der tapte VG, som deretter tok saken til Tingretten, hvor de i dag ble frifunnet.

Må betale: Retten mente VGs oppslag ikke var æreskrenkende. Nå må Sigurd Wongraven betale 97 000 i saksomkostninger. Foto: SCANPIX
Må betale: Retten mente VGs oppslag ikke var æreskrenkende. Nå må Sigurd Wongraven betale 97 000 i saksomkostninger. Foto: SCANPIX Vis mer