Satyricon - alle tiders utfrika party i antikken

Romernes festkultur går vår tids dekadense en høy gang.

VILL FEST: Fellinis film «Satyricon» fra 1969 bygde bro mellom romertidas dekadense og hippieepokens ville party-kultur. Den bygde på Petronius' roman fra Neros tid, som nå er kommet på norsk i en feiende frisk oversettelse av Kjell Arild Pollestad. Bilde fra filmen.
VILL FEST: Fellinis film «Satyricon» fra 1969 bygde bro mellom romertidas dekadense og hippieepokens ville party-kultur. Den bygde på Petronius' roman fra Neros tid, som nå er kommet på norsk i en feiende frisk oversettelse av Kjell Arild Pollestad. Bilde fra filmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Kjell Arild Pollestad - den dominikanske pateren som ikke er pater lenger - har startet en egen solo-serie med oversettelser. Med sitt omfattende språkkjennskap har han kunnet lansere oversettelser fra blant annet nygresk, norrønt, gresk og latin. [faktaboks, right]

Sist på stammen er en full utgave av Petronius' «Satyricon», skandaleromanen fra keiser Neros tid, i det første århundre etter null. Det er blitt en flott utgivelse, levende, dristig og skøyeraktig i språket.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer