VILL FEST: Fellinis film «Satyricon» fra 1969 bygde bro mellom romertidas dekadense og hippieepokens ville party-kultur. Den bygde på Petronius' roman fra Neros tid, som nå er kommet på norsk i en feiende frisk oversettelse av Kjell Arild Pollestad. Bilde fra filmen.
VILL FEST: Fellinis film «Satyricon» fra 1969 bygde bro mellom romertidas dekadense og hippieepokens ville party-kultur. Den bygde på Petronius' roman fra Neros tid, som nå er kommet på norsk i en feiende frisk oversettelse av Kjell Arild Pollestad. Bilde fra filmen.Vis mer

Satyricon - alle tiders utfrika party i antikken

Romernes festkultur går vår tids dekadense en høy gang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Kjell Arild Pollestad - den dominikanske pateren som ikke er pater lenger - har startet en egen solo-serie med oversettelser. Med sitt omfattende språkkjennskap har han kunnet lansere oversettelser fra blant annet nygresk, norrønt, gresk og latin. [faktaboks, right]

Sist på stammen er en full utgave av Petronius' «Satyricon», skandaleromanen fra keiser Neros tid, i det første århundre etter null. Det er blitt en flott utgivelse, levende, dristig og skøyeraktig i språket.

Det er ikke mye man vet om forfatteren Petronius, men det antas at han er den samme som blir omtalt av Tacitus i hans «Annaler». Der fortelles det at han var tilknyttet Neros nærmeste krets og fungerte som arbiter elegantiae.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn