Satyricon benekter sms-bløff

- Ikke intelligent nok til et sånt plot.

(Dagbladet.no): Bløffet Sigurd «Satyr» Wongraven med VG Nett og papir, og deretter med journalisten i Side2?

I overhørt-spalten i gårsdagens utgave av bransjebladet Farojournalen ble det påpekt at «Satyr» i tre ulike intervjuer tilfeldigvis fikk en tekstmelding om en rosende anmeldelse i det britiske musikkmagasinet Powerplay. Alle gangene ble dette referert av de ulike journalistene.

Spørsmålet var om dette var bevisst for å få omtale av de gode anmeldelsene i England?

Ikke intelligente nok

Ikke tale om, mener Wongraven, til tross for at Side2 i går gikk ut og mente at de hadde blitt lurt.

Satyricon-vokalisten, som for tiden befinner seg på Indian Rock festival, stiller seg uforstående til kritiske reportasjer som fulgte i kjølvannet av intervjuene, og mener han ikke har iscenesatt noen verdens ting:

- Gid det hadde vært så vel. Vi i Satyricon er ikke intelligente nok til å tenke ut et sånt plot. Jeg har ikke artium og livnærer meg med å synge om død og undergang med atonal stemme.

Dagbladet prater med Satyricon-vokalisten på telefonen, mens bandet er på en flyplass i New Delhi på vei til Bangladesh for å avvikle den siste konserten i Indian Rock Festival.

Problematisk vedlegg

BENEKTER SELVPROMOTERING:
Satyricon-vokalist Sigrud Wongraven, FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/ SCANPIX
BENEKTER SELVPROMOTERING: Satyricon-vokalist Sigrud Wongraven, FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/ SCANPIX Vis mer

- Den siste dagen før avreise hadde vi en promodag i norske medier. På VG-huset fikk jeg en tekstmelding med et e-post-vedlegg jeg ikke fikk åpnet.

Tekstmeldingen fra plateselskapet i England opplyste bandet om den gode anmeldelsen i musikkmagasinet Powerplay.

- Da jeg senere fikk åpnet vedlegget sendt i et annet format, befant vi oss på Garage med Side2, og fortalte om saken til reporterne. Jeg viste anmeldelsen til Kjetil «Frost» Haraldstad, uten at han var med på noen konspirasjon, sier vokalisten til Dagbladet.no.

Wongraven mener at det eneste han kan være skyldig i, er at han ikke fikk spredt vedlegget raskt nok. 

- Du kan stole på metall-folk med mobiltelefon. Hvis journalistene beskriver dette som en mobilbløff, har de like dårlig humor som oss i Satyricon, sier «Satyr», som heller mener at journalistene burde konsentrere seg om at et norsk rockeband gjør det bra på det engelske markedet.   

Suksess i India

Wongraven rapporterer om bra oppmøte på de to konsertene som har blitt avholdt i Mumbai og New Delhi i Indian Rock Festival.

- Det har gått veldig bra. På konserten i Mumbai fikk vi for første gang testet de nye låtene i «Age of Nero». I New Delhi var det ifølge arrangøren 5000 betalende, noe som er stort for en metallgreie i India.

Imorgen avsluttes for øvrig mini-turneen med konsert i Bangladesh.