Satyricon med piggene ute

STOCKHOLM: Blodige kadavre i piggtråd, pentagrammer og omvendte kors. Satyricons nye video kommer til å provosere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Musikken er aggressiv og videoen passer til den, sier den svenske stjerneregissøren Jonas Åkerlund. Han har laget musikkvideoer for noen av verdens største stjerner: U2, Madonna, Metallica, Roxette og Prodigy er bare noen av dem. Videoene hans har ofte vært omstridte, og flere er ikke blitt vist på tv før de mest voldsomme scenene er blitt klippet bort eller omredigert.

Slakteri

Det norske black metal-bandet Satyricon var i går i Stockholm for å spille inn en video til låta «Fuel For Hatred» fra plata «Volcano», som slippes om vel ei uke. Og videoen kommer nok også til å vekke oppsikt. Studioet ser ut som en blanding av et slakteri og et torturkammer.

- Men videoen kommer nok til å klare seg gjennom sensuren. I og for seg brukte vi stroboskop, og det får man ikke vise på engelsk tv. Så der kan det kanskje bli et problem, sier Åkerlund i en pause under innspillingen.

Og vokalist Sigurd «Satyr» Wongraven var svært fornøyd i går kveld etter en hel dag med innspilling.

- Dette føles veldig bra. Vi har jobbet sammen for å finne en idé som vi begge kan stå for, og Jonas Åkerlund er jo en av verdens beste regissører, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer