Satyricon med piggene ute

STOCKHOLM: Blodige kadavre i piggtråd, pentagrammer og omvendte kors. Satyricons nye video kommer til å provosere.

- Musikken er aggressiv og videoen passer til den, sier den svenske stjerneregissøren Jonas Åkerlund. Han har laget musikkvideoer for noen av verdens største stjerner: U2, Madonna, Metallica, Roxette og Prodigy er bare noen av dem. Videoene hans har ofte vært omstridte, og flere er ikke blitt vist på tv før de mest voldsomme scenene er blitt klippet bort eller omredigert.

Slakteri

Det norske black metal-bandet Satyricon var i går i Stockholm for å spille inn en video til låta «Fuel For Hatred» fra plata «Volcano», som slippes om vel ei uke. Og videoen kommer nok også til å vekke oppsikt. Studioet ser ut som en blanding av et slakteri og et torturkammer.

- Men videoen kommer nok til å klare seg gjennom sensuren. I og for seg brukte vi stroboskop, og det får man ikke vise på engelsk tv. Så der kan det kanskje bli et problem, sier Åkerlund i en pause under innspillingen.

Og vokalist Sigurd «Satyr» Wongraven var svært fornøyd i går kveld etter en hel dag med innspilling.

- Dette føles veldig bra. Vi har jobbet sammen for å finne en idé som vi begge kan stå for, og Jonas Åkerlund er jo en av verdens beste regissører, sier han.

Han er jo en gammel hardrocker selv, og jeg beundrer mye av hans tidligere arbeid. Han har en lidenskap for det han gjør.

Forstår ikke

- Kan du forstå om folk blir provosert av dette?

- Jeg registrerer det, jeg ser det, men jeg forstår det likevel ikke. Vi er ikke destruktive, vi står for noe positivt. Det som driver oss er ren kjærlighet til musikken, sier Wongraven.

For Jonas Åkerlund, tidligere trommis i black metal-bandet Bathory, er det en spesiell følelse å regissere Satyricon.

- Det er utrolig kult. Det hadde jeg nok syntes selv om jeg ikke hadde spilt denne musikken selv, men nå er det nesten som om jeg hadde kunnet sittet bak trommene selv, sier han.

HEFTIG: Satyricon har plassert dyrekadavre i piggtråd på videoen til «Fuel For Hatred», som spilles inn i Stockholm.