Satyricon slakter Hollywoods black metal-prosjekt

- Et parasittfenomen.

INGEN TRO PÅ BLOACK METAL-FILM: Sigurd Wongraven (til venstre) og Kjetil-Vidar Haraldstad i Satyricon. Foto: PÅL NORDSETH
INGEN TRO PÅ BLOACK METAL-FILM: Sigurd Wongraven (til venstre) og Kjetil-Vidar Haraldstad i Satyricon. Foto: PÅL NORDSETH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ROSKILDE (Dagbladet): Nyheten om at boka «Lords of Chaos» skal filmatiseres, har akkurat nådd Sigurd «Satyr» Wongraven (33) og Kjetil-Vidar «Frost» Haraldstad (36) når Dagbladet treffer dem backstage på Roskildefestivalen.

Boka, som kom i 1998 og i stor grad er basert på forfatternes intervjuer med Varg Vikernes, omhandler den norske black metal-scenen mellom 1990 og 1993.

Da gjorde kirkebranner, drap og selvmord det lille musikermiljøet beryktede verden over. Samtidig la band som Mayhem, Burzum, Emperor og Darkthrone grunnlaget for det som i dag er Norges fremste musikalske eksportartikkel - med nettopp Satyricon i front.

- Når fokuset på black metal omsider er flyttet til selve musikken, skal denne kulørte journalistikken i bokform filmatiseres. Siden «Lords of Chaos» er en utrolig dårlig bok, regner jeg med at også filmen blir dårlig, sier Wongraven.- Slarvete og skrevet av noen som ikke har peiling- Det er sørgelig at noe som er så slarvete, og skrevet av noen som ikke har peiling på black metal, er blitt stående som et referanseverk. Det er synd at noen går så langt i å misbruke black metal-historien, sier vokalisten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer