Trenger ikke ulvebestand: Hvorfor er det så viktig å ta vare på noen få eksemplarer av en art som det finnes tusenvis av rundt om i verden? spør Kåre Holmen. Foto: Privat.
Trenger ikke ulvebestand: Hvorfor er det så viktig å ta vare på noen få eksemplarer av en art som det finnes tusenvis av rundt om i verden? spør Kåre Holmen. Foto: Privat.Vis mer

Sauebønder har fått tilbud om psykologhjelp etter at ulv har tatt dyrene deres

Kommunenes ledelse må ivareta innbyggernes livskvalitet på grunn av uforstandige mennesker i vårt lands ulveforvaltning.

Meninger

Tragediene med ulveangrep på beitedyr i hegn på innmark i Enebakk gjør noe med oss som erfarer og forstår utfordringen. Rovdyrforvaltningen forstår tydeligvis ikke dette, de bare anmoder om å intensivere ettersyn av hegn og beitedyr. Det har gått så langt at Enebakk kommune oppfordrer skoler og barnehager til skogstur-stopp på grunn av ulven!

I Nord-Fron har sauebønder fått tilbud om psykologhjelp etter at ulv har tatt dyrene deres. Her går altså kommunenes ledelse ut og må ivareta innbyggernes livskvalitet på grunn av uforstandige mennesker i vårt lands styring. Hvorfor er det så viktig å ta vare på noen få eksemplarer av en art som det finnes tusenvis av rundt om i verden? Og det på en forvaltningsmessig måte som også skaper menneskelige tragedier.

I høst skal regjeringa legge frem nytt forslag til ulvesone og bestandstall for Stortinget. Vi må bare anmode de folkevalgte på alle nivå om å innse at det dessverre ikke er fast plass for noen få individer av en bestand som er livskraftig i store deler av verden. Så lenge vårt naboland fører sin hasardiøse rovdyrpolitikk, vil vi alltid oppleve plager av streifdyr.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.