Saved!

Morsom, men litt for overtydelig gla\'-kristensatire.

FILM: Kristenfundamentalistiske miljøer er lette å gjøre narr av, så sånn sett har komedien «Saved!» valgt seg et mål i enkleste laget. På den annen side har regissør Brian Dannelly til tider laget riktig god satire ut av det.

I «Saved!» skildres et gla\'-kristenmiljø som er inkluderende så lenge alle er like prektige og enige. Men forståelsen og velviljen gjelder ikke de som står utenfor og enda mindre de utvalgte som havner utenfor.

Mary (Jean Malone) heier på Jesus i tide og utide, men troen får et kraftig tilbakeslag når kjæresten Dean forteller at han er homofil. Når ikke engang iherdig bønn hjelper, bestemmer Mary seg for å kurere ham med sex. Det hjelper lite, og enda verre blir det når Mary oppdager at hun er gravid. Dean blir sendt til et sted for å bli avhomsefisert, mens Mary prøver å bevare troen tross skikkelig motvind.

Resten av filmen går med på å skildre Marys vei fra gjengen til den hyklerske gla\'-venninnen Hilary Faye (Mandy Moore) og over til outsiderne. De er blant andre Cassandra (Eva Amurri), eneste jøde på den kristne skolen, og Hilarys bror Roland.

Her beviser Macaulay Culkin igjen at han er en drivende god skuespiller, rollen som Roland i rullestolen er definitivt filmens høydepunkt.

Ellers er den en jevnt god komedie med litt for mange opplagte poenger, og den nesten uanstendig lykkelige avslutningen blir vel bløt. Men det er mye moro på veien.