Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Savner du Commodore 64?

Nå kommer spillene på Wii.

Mikrodatamaskinen Commodore 64 tok Europa med storm på åttitallet, og nå blir det snart mulig for gamle Commodore 64-eiere å gjenoppleve glansdagene med den heftige datamaskinen.

Nå det nemlig bekreftet at Nintendo vil begynne å lansere Commodore 64-spill til Virtual Console-systemet på Wii. Disse vil koste 500 Wii-poeng (fem euro, eller cirka 40 kroner) per stykk, og det loves jevnlige oppdateringer.

Nettstedet Eurogamer forteller at spill som Andrew Braybrooks klassiske skytespill «Uridium» og det herlige kampspillet «International Karate» allerede har blitt bekreftet for tjenesten.

- Ved å jobbe med Nintendo of Europe vil vi sikre at fremtidige generasjoner kan spille noen av de beste og mest populære titlene som var med å sparke dataspillrevolusjonen i gang, forteller Bala Keilman fra Commodore Gaming.

Commodore 64-spillene vil begynne å dukke opp på Virtual Console senere i år. Det er allerede mulig å spille spill for flere konsollsystemer på systemet.

KLASSIKER: «International Karate» og flere andre Commodore 64-spill dukker nå opp som nedlastbare spill på Wii. Foto: FRA SPILLET
KLASSIKER: «International Karate» og flere andre Commodore 64-spill dukker nå opp som nedlastbare spill på Wii. Foto: FRA SPILLET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media