Savner du «Police Quest»?

Nå utgis Sierra-klassikerne på nytt.

(Dagbladet.no): Mange av fortidens spillperler er nå både vanskelig å få tak i og å få til å fungere på dagens maskiner.

Noen klassikere er tilgjengelig via samlepakker eller konsolltjenester. Ved hjelp av forskjellige typer emulator-verktøy er det mulig å gjenoppdage fortidens pc-perler - svært mange koser seg fortsatt med gamle spill på denne måten.

Sierra på nytt

Fans av klassiske eventyrspill kan umulig ha ungått å spille et av de mange spillene som ble produsert av spillselskapet Sierra On-Line.

Serier som «Police Quest», «Space Quest», «King\'s Quest» og «Leisure Suit Larry» har mange trofaste fans den dag i dag.

Til deres store fornøyelse har nå Vivendi Universal, som har kjøpt og eier rettighetene til Sierra-navnet, valgt å utgi disse fire spillseriene på nytt i komplett form - tilrettelagt for dagens maskiner.

Noen mangler

Riktignok savner vi det siste «Larry»-spillet «Love for Sail», samt snakkesporet i spill nummer seks, «Shape Up or Slip Out!».

GAMLE KLASSIKERE: Nå slippes de klassiske eventyrspillene til Sierra On-Line i samlepakker optimalisert for dagens datamaskiner. Foto: VIVENDI UNIVERSAL GAMES Vis mer

Larry-skaper Al Lowe skriver på sin hjemmeside at «Love for Sail» ble utelatt på grunn av en voksentematisk bonus som er gjemt i spillet - VU Games var redd for at spillsamlingen skulle få en voksen aldersgrense (noe den likevel har fått her i Europa).

I tillegg mangler SWAT-starten i «Police Quest: SWAT» - om noen regner det som en del av serien.

Det kan også virke som om at det er VGA-reutgivelsene av de første spillene i flere av seriene som er med, og ikke de originale CGA/EGA-versjonene. Dette var tilfellet da kolleksjonene ble utgitt i USA i fjor - og om dette også stemmer for den europeiske versjonen, er det et stort savn.

- Kulturell arv

De fire spillseriene får hver sin samlepakke med samtlige spill som ble gitt ut i de respektive seriene. Her kan du altså på nytt stifte bekjentskap med Roger Wilco, Larry Laffer, Sonny Bonds og Graham (og resten av folket i Daventry).

- Disse spillene er jo en del av spillernes kulturelle arv, så det er morsomt å kunne gi dem ut nå. Det er viktig at de spillene vi har vokst opp med nå blir tilgjengelig på maskinene vi har i dag, sier markedssjef Kjetil Walseth i Vivendi Universal Games i Norge.

Alle spillene gis ut den 4. mai, og anbefalt utsalgspris er 179 kroner - vel verdt pengene, med andre ord ...

Noe du savner? Noe du gleder deg til? Noen minner du vil dele med andre? La nostalgien strømme utover kommentarfeltet!

«KING\'S QUEST»
«SPACE QUEST»
«LEISURE SUIT LARRY»
«POLICE QUEST»