Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB Scanpix
Foto: Jens Sølvberg / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

Savner grunnlag i virkeligheten

Det er praksis som må endres, ikke avtalen.

Meninger

Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal, fortsetter å tegne et bilde av KS som savner grunnlag i virkeligheten.

Det burde være unødvendig, særlig med tanke på at vi har felles interesser i å utvikle de gode barnehagene. Vi er altså ikke uenig med ham i at barnehagelærere trenger nok tid til planlegging og faglig utvikling. Derimot er vi uenig med ham i hvordan vi som organisasjoner best skal bidra til å sikre dette.

KS har slett ikke forsøkt å undergrave Utdanningsforbundets undersøkelse, som Handal skriver. Først etter at han selv hadde kritisert oss for ikke å nevne undersøkelsen, fant vi det nødvendig å gjøre oppmerksom på at den er beheftet med store metodiske svakheter, og at resultatene derfor bør brukes med varsomhet. Men selv den viser et langt mer nyansert bilde enn Handal har gitt inntrykk av.

Den gjeldende avtalen sier uttrykkelig at barnehagelærerne skal ha «minst fire timer i gjennomsnitt pr. uke» til planlegging, forberedelse etc. Heldigvis viser også Udfs egen undersøkelse at langt de fleste har det i dag, mange har mer. Der det ikke er tilfellet, er det praksis som må endres, ikke avtalen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.