Savner identitet

Ung-voksenpop som bare tidvis pirrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: En rekke unge kvinner gjør seg for tida bemerket i Pop-Norge. Anne Hvidsten, som i fjor fikk en hit med «Disconnection», er en av dem. I år har singelen «Need To Know» vært en hit på norsk radio. Nå foreligger henne debut-cd «Need To Know», som helt klart viser hva plateselskapet ønsker med henne:

Å lage en ny Lene Marlin.

Lene Marlin-kopi

Anne Hvidsten har talent, og jeg tviler ikke på at hun kan nå langt. Hun skriver tekstene og sangene selv, og framstår på ingen måte som en karaokesanger. Melodiene er stort sett helt ok, og tekstene skjemmer ikke. Dessuten er tittellåta en myk og melodisk sviske som smyger seg innpå og fester seg.

Da jeg hørte radiohiten «Need To Know» første gang, tok jeg det for gitt at Lene Marlin hadde en ny liten perle av en singel i ermet.

Men det viste seg bare å være Lene Marlins plateselskap og produsent som har klonet henne. For selv om vi hører forskjeller, er Hvidsten i det store og hele en litt blassere kopi av Marlin. Kommersielt kan det være et sjakktrekk, men neppe musikalsk.

Savner identitet

I disse «Idol»-tider, der fagdommerne har tutet ørene våre fulle av uttrykket «personlighet i stemmen», er det fristende å bruke denne klisjeen. For Hvidsten synger fint og pent, men uten såkalt personlighet .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.