- Savner pappa

Mannen bak det legendariske Che Guevara-portrettet - Alberto Korda - er død. - Pappa døde i sofaen med et glass rom i hånda, sier sønnen Fidel Alberto Korda Diaz Mendez. Fidel er selv fotograf, og har vært bosatt i Oslo siden 1985.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alberto Korda, eller Alberto Diaz Gutierrez som han egentlig het, ble 72 år gammel. Han døde fredag i Paris, der han var i forbindelse med en utstilling.

I dag tidlig reiste Fidel til Paris.

- Jeg skal være til stede ved en minnestund i Paris, og mandag reiser jeg med båren til Havanna, sier Fidel.

Brå død

- Pappa har vært kreftsyk i mange år. Det har gått opp og ned, men han har vært forholdsvis frisk lenge nå. Det kom overraskende på oss at han skulle dø av hjerteinfarkt, forteller sønnen, som sørger over sin berømte far.

Korda døde fredag kveld, men Fidel fikk først beskjed lørdag morgen:

- Det var et sjokk. Pappa var i leiligheten han lånte i Paris og satt i sofaen med et glass rom i hånda. Døden kom brått, og jeg håper den var smertefri.

Kubaneren Alberto Korda tok 1900-tallets mest berømte fotografi - bildet av Che Guevara - ved en minnehøytid i mars 1960. Han tok to bilder, hvorav det ene seinere ble legendarisk.

- Pappa arbeidet nært med Castro i 11 år, og de to var personlige og nære venner. Jeg har ikke vært i kontakt med Castro, men jeg antar at han kommer i begravelsen. Han utelukker ikke at det blir statsbegravelse for Korda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer