Savner vitner

Ta kontakt med politiet hvis du var vitne til hva som faktisk skjedde da åtte ungdommer ble klemt i hjel på Pearl Jam-konserten i Roskilde.

Det er oppfordringen fra Interpol etter at politiet i Roskilde ennå ikke har dannet seg et klart bilde av hva som faktisk skjedde under dødskonserten seint fredag kveld. Nå har vitnene til den største konserttragedien i Vest-Europa reist hjem.

- Vi ber alle nordmenn som var vitne til det som skjedde på konserten med Pearl Jam, ta kontakt med sin lokale politimyndighet, eller kontakte dansk politi direkte, sier konstituert sjef for Kripos, Håkon Skulstad, til Dagbladet. Han oppfordrer samtidig alle som sliter med ettervirkninger til å oppsøke legehjelp.

Vel 10000 nordmenn var på Roskilde-festivalen, og flere nordmenn var vitner til tragedien.

- Arrangørene har skylda

Amerikanske sikkerhetseksperter hevder at arrangørene må bære hele ansvaret etter den fatale tragedien i Roskilde.

- Når festivalarrangørene tillater at omkring 50000 ungdommer samles til Pearl Jams konsert uten å kunne styre publikumsmassen, så er det deres ansvar at åtte unge dør, hevder Crowd Management Strategies i Chicago. Selskapet er eksperter på internasjonal rådgiving innenfor sikkerhet og publikumskontroll.

Flere publikummere har hevdet at det var for mange mennesker samlet innenfor stålrørsbåsene, og årsaken til at mange trakk framover var dårlig lyd. Festivalarrangørene på sin side mener at publikum var oppsiktsvekkende ville, men at Roskilde er i verdenstoppen når det gjelder sikkerhet.

- Vi regner ikke med å kunne dra noen konklusjon på en god stund, sier visekriminalinspektør Mogens Sørensen ved politiet i Roskilde.

Obduksjonen av de åtte dødsofrene er heller ikke endelig, men det er overveiende sannsynlig at de døde av kvelning på grunn av hardt trykk mot brystregionen.

<B> HVORDAN KUNNE DET SKJE:</B> Politiet i Roskilde har ikke funnet svar på hvorfor åtte ungdommer ble klemt til døde under Pearl Jam-konserten sent fredag kveld, og nå ber de Interpol om bistand i etterforskningen.