Savoys tidsmaskin

Nytt og gammelt i salig blanding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Mange artister har forsøkt det gruppa Savoy delvis gjør på dette doble, tilbakeskuende albumet. I stedet for en vanlig «greatest hits» har de valgt å spille inn sju av sine best kjente sanger på ny. I samme slengen presenterer de tre nye låter. Den første av de to CD-ene på dette albumet rommer disse ti sangene. Den andre inneholder en «best of» med 14 eldre innspillinger. Med andre ord et slags trippelprosjekt; nye sanger, gamle sanger med nye arrangementer, pluss en oppsummering av den fem album lange karrieren fra 1994 til 2004.

Helhetlig

Savoy oppsto i skyggen av a-ha, som Pål Waaktaars eget musikalske drivhus. Gruppa bærer etternavnet til Waaktaars amerikanske kone, Lauren Savoy. Ekteparet veksler på vokalen, mens Frode Unneland spiller trommer og bidrar med supplerende sang.

De ti sporene på den første plata har et likelydende musikalsk uttrykk. Samtlige låter er preget av svulmende arrangementer, store rom med et enkelt møblement, gjerne bestående av akustisk gitarkomp og distinkt slagverk, men omgitt av dype vegger av lyd, skapt av keyboard, synther, kor og vokalt ekko. De nye låtene er den allerede utgitte singelen «Karma Boomerang» pluss «Best Western Beauty» og «Barefoot In A Denim Jacket». De glir uanstrengt inn mellom nyarrangerte, men velkjente Savoy-sanger som «Star», «Reasons To Stay Indoors» og «Lackluster Me» og gjør dette ti spors albumet til en helhetlig, men til tider kjedelig plate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer