Sax døgnet rundt

En gang hvert andre år kommer Norges største verdensstjerne fram og møter pressen med ei ny plate. Så blir det stille. Jan Garbarek slipper ingen inn i sitt mystiske musikkunivers. Tror vi. - Det er ingen som spør, sukker Garbarek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I musikkbransjen øker mytene i takt med antall solgte plater. Jan Garbarek har solgt millioner. Han kan bo i en leilighet på Frogner, ha hytte i Gudbrandsdalen, se fotball fra sofakroken mens han gumler kneipp med brunost så mye han vil. Nordmenn flest kjenner musikken, ikke mannen.

- Jeg er musiker 24 timer i døgnet, innrømmer Garbarek.

- Noen ganger ønsker jeg at jeg kunne koble ut, men det går ikke. Det er lyd overalt, selv i en fotballkamp.

Bootlegs i India

I disse dager slipper Jan Garbarek sin nye plate «Rites». Denne gangen har han så mye på hjertet at det ble et dobbeltalbum.

- Vanligvis har jeg mye mer stoff enn det jeg trenger, og det er alltid ting som blir lagt til side. Denne gangen ble det aller meste veldig bra.

Tittelen og noen av melodiene kom etter en ferie i India. - Vi besøkte hinduenes hellige by Pushkar i Rajastan og hadde utsikt til innsjøen som er hjertet i samfunnet. Rundt sjøen foregår alle livets ritualer, fra klesvask til begravelser. Derav tittelen «Rites».

Garbarek hadde flere forunderlige opplevelser i India.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer