Scarlett Johansson vurderer politisk karriere

- Å delta politisk har alltid vært en del av meg.

NY RONALD REAGAN?: Skuespiller Scarlett Johansson har politiske fibra i kroppen. Foto: Scanpix
NY RONALD REAGAN?: Skuespiller Scarlett Johansson har politiske fibra i kroppen. Foto: ScanpixVis mer

Scarlett Johansson (28) kan mer enn å ta seg godt ut på film. Nå legger hun også for dagen en interesse for politikk.

Scarlett, som gikk ut offentlig og ga sin støtte til Barack Obama da han gikk til gjenvalg, sier at hun godt kunne tenke seg en mer aktiv politisk rolle.

- Kan jeg tenke meg å være politiker på heltid? Det er nok å ta litt hardt i. Men hvem vet? Jeg begrenser ikke muligheter. Får jeg mer tid, får jeg kanskje anledning til å uttale meg mer om politiske spørsmål. Jeg stenger aldri døra for noe sånt, sier hun i et intervju som kommer på trykk i oktoberutgaven av magasinet Hawkins Bazaar.

Johansson, som vokste opp på Manhattan i New York, ble oppmuntret til å være politisk aktiv av blant andre sin far, den danskfødte arkitekten Karsten Johansson.

- Jeg kommer fra en veldig politisk aktiv familie. Å være et aktivt medlem av samfunnet, en ansvarsbevisst borger og å delta politisk har alltid vært en del av meg og mitt liv. Mer enn noe annet tror jeg at hvis alle benyttet seg av sin stemmerett, så ville det rette valget bli gjort av hele nasjonen, sier hun.

I tiden fremover er Scarlett Johansson aktuell i blant annet Spike Jonze' komedie «Her» og Russo-brødrenes superheltfilm «Captain America: The Winter Soldier».

(NTB)