Scarpettas entré

Cornwells prisbelønte debut endelig på norsk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: De siste seks-sju åra har Patricia Cornwells bøker om rettsmedisineren Kay Scarpetta vært trist lesning, med en hovedperson som ble stadig mer selvopptatt, paranoid og uinteressant.

I år har Gyldendal gjort helomvending: De gir endelig ut Cornwells første bok om Scarpetta på norsk.

Fire litteraturpriser

I 1990 vakte «Post Mortem» stor oppsikt, og den ble hedret med ikke mindre enn fire amerikanske litterære priser for beste debutroman det året. Det var mange grunner til det, ikke bare at Cornwell presenterte en både annerledes og ekstremt profesjonell kvinnelig hovedperson. Boka var også vitenskapelig og teknologisk state-of-the-art for sin tid, med datainnbrudd og DNA-prøver og andre nyvinninger som nå er fullstendig dagligdagse.

Kay Scarpetta er sjefpatolog i Commonwealth of Virginia, med base i Richmond. Hun er den første kvinnen som har den stillingen, og hun er alt annet enn populær hos sin overordnede, selveste helsedirektøren. Og siden Richmond herjes av en seriemorder som bryter seg inn hos enslige kvinner, legges det ekstra press på rettsmedisineren for å avsløre den nærmest usynlige drapsmannen. Men enda verre er det at noen på Scarpettas kontor lekker hemmelige opplysninger til pressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer