SELVSIKKER AV REVY  - Man blir så utrolig mye mer selvsikker og tør å by mer på seg selv når man for eksempel driver med teater eller revy, skriver den 14 år gamle kronikkforfatteren som ønsker seg flere kulturhus. Bildet er av revykongen Dag Frøland.  
Foto:  Johan Brun / Dagbladet
SELVSIKKER AV REVY - Man blir så utrolig mye mer selvsikker og tør å by mer på seg selv når man for eksempel driver med teater eller revy, skriver den 14 år gamle kronikkforfatteren som ønsker seg flere kulturhus. Bildet er av revykongen Dag Frøland. Foto: Johan Brun / DagbladetVis mer

Scenen er vår idrettshall

Tenk så perfekt vi kulturmennesker kunne hatt det med et eget kulturhus, hvor alle som vil kan komme og prøve seg.

Meninger

Jeg spiller verken fotball eller tennis slik som resten av klassen. Det betyr ikke at jeg sitter hjemme foran skjermen hver eneste dag og skriver kronikker om hvordan jeg heller vil ha det, men dette er en ting jeg virkelig brenner for: Kultur. Tenk så perfekt vi kulturmennesker kunne hatt det med et eget kulturhus, hvor alle som vil kan komme og prøve seg. Et bygg med dansestudioer, malestudioer, sminkerom, skriverom og et digert sceneteppe med rampelys. Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste.

Jeg kan referere til revyen vi for noen uker siden satte opp på Ranvik ungdomsskole i Sandefjord: «Huset med de rare i». Denne revyen var på en måte mitt gjennombrudd som amatørskuespiller, og det fikk jeg dele med alle de fantastiske folka som er så utrolig dyktige og gøyale. Relasjonsbygging; vi står hånd i hånd for å bevare kulturlivet. Vi lenker oss fast til det sammen, noe som er utrolig viktig. Selv om vi kanskje er litt «crazy», som vi sier nå til dags, så kommer det veldig mye godt ut av dette. Jeg har noen eksempler:

1. Forbedring av karakterer.

Det er MYE enklere med presentasjoner etter man har prøvd seg på scenen.

2. Selvsikkerhet

Man blir så utrolig mye mer selvsikker og tør å by mer på seg selv når man for eksempel driver med teater eller revy.

3. Venner

Man får mange nye venner når man deltar i kulturaktiviteter, og kan få gode venner for resten av livet.

Derfor ønsker jeg at slike kulturhus skal dukke opp et sted nær deg. Vi er mange, vi tar mye plass, men til syvende og sist så er det helt greit. Jeg er optimistisk.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.