Scenens mester

Forever young

KONSERT: KØBENHAVN (Dagbladet): Neil Young framstår som en av rockens mest vitale aktører. Den 62 år gamle rockeren er sannsynligvis den mest troverdige av alle de halvgamle og gamle herrene som turnerer rundt. Konserten i København i går viste ikke bare at de gamle er eldst, men at man kan eldes med stil og verdighet.

Ikke til Norge

Neil Young er på europasturne. Han startet denne turneen i fjor i USA, og fortsetter her. Dessverre kommer han verken til Norge eller Sverige, men gjør kun to konserter i Scandinavia – en i går og en i kveld.

For et par uker siden gjestet den aldrende rockeren filmfestivalen i Berlin – men det er på scenen med sine gitarer han virkelig er helt.

Konserten åpnet med 30 minutter der hans kone Pegy Young ga oss et helt trivelig og nokså ordinær forståelse av singer/songwriter og feminin country. Greit nok. Deretter kom far selv på scenen, og ble tatt imot av et stående publikum. Alene med gitaren serverte han høydepunkter fra hele karrieren. Han begynte med «From Hank To Hendrix» og fortsatte med «A Man Need A Maid», der kastet han seg over pianotangenter og et sykt orgel. Merkelig!?! Og selvsagt fikk vi «Harvest» – men hvorfor ikke «Heart of Gold»?

Helvete brøt løs

Etter en drøy halvtime forlot han scenen i sine hvite dress og kom tilbake i en svart en. Dermed brøt helvete løs med fuzzgitarer og tunge akkorder.

Neil Young har en av rockens mest særegne stemmer. Den er nasal, høy og lys. En skulle tro han var inspirert av Lars Lillo,