Scener fra et ekteskap

Den som tror det er tøft å være gift med Gro, skulle prøve å være gift med Lullen. Lullen er senterpartist, EU-motstander og innehaver av atomknappen: Nøkkelen til sin manns barskap. Samlivet med Lullen er jevnlig beskrevet av Halvard C. Hanssen på side 2 i Dagbladet. Nå kommer damen i bokform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her i huset sies det at da Hanssens mor leste den første Lullen-spalta i 1990, ringte hun begeistret og sa: «Gutten min, jeg visste ikke at du hadde fått deg samboer?» Men som så mange av anekdotene om H.C. Hanssen er den dessverre ikke sann. Krimreporteren, krigsreporteren, utenriksspesialisten og deskmannen Hanssen har levd et langt liv i pressen. Og et enda lengre liv på bar.

- «Flink gutt, men litt tørst,» sa man om meg. Jeg var lenge redd for at folk likte petitene mine fordi de kjente meg. Men da typografene begynte å ta med seg Lullen-striper hjem, skjønte jeg at jeg hadde en videre leserkrets, sier Hanssen.

- Å være morsom på trykk regnes ikke helt som arbeid. Mange aviser sier de er stolte av sine petit-tradisjoner, men vi som driver med sånt, opplever det ofte som nokså utakknemlig. De fleste petitene skriver jeg på toget eller alene i båten. Jeg må ha mye overskudd og en god idé. Det nytter ikke å lage dem på bestilling.

Livet med Lullen i Frognerveien handler stort sett om politiske misforståelser og om problemene som oppstår når hun vil ha pels og han vil ha pils. Lullens ektemann gjør ikke stort annet enn å drikke. Hans stadige løfter om mink er «like tomme som Arbeiderpartiets miljøpolitikk». Formuen består for det meste av tomflasker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer